Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elena Lasconi ia în calcul să candideze la conducerea USR, după demisia lui Cătălin Drulă. ”E foarte important să schimbăm totul”

Elena Lasconi, proaspăt realeasă în funcția de primar al orașului Câmpulung Muscel, a declarat că vrea să candideze la șefia partidului Uniunea Salvați România (USR), după ce Cătălin Drulă a demisionat de la conducerea formațiunii, pe fondul scorului ”dezastruos” obținut la alegerile locale și europarlamentare.

În direct la Euronews România, Elena Lasconi a afirmat că a câștigat un nou mandat la conducerea Primăriei Câmpulung Muscel la un scor de 69,58%.

”Cea mai tare chestie e că am majoritate în Consiliul Local și nu cred că există, nu am auzit nici la nivel internațional ca cineva să crească un partid cu 21% în trei ani și jumătate. În 2020, în Consiliul Local eu aveam 31% și acum am 52%. Practic, voi avea 11 consilieri din 19, ceea ce este grozav”, a afirmat Elena Lasconi, la Euronews România.

Elena Lasconi, despre rezultatul USR la alegerile locale și europarlamentare. ”Acest rezultat este dezastruos”

”Când am spus că era rezonabil un procent de 20%, chiar era puțin, pentru că dacă vă aduceți aminte în 2019 am făcut un scor foarte frumos la europarlamentare și atunci eram împreună cu Plus, după am fuzionat. Mulți membri ai Plus au rămas în USR, ceea ce a însemnat că structura a devenit mai puternică.

Dintr-odată suntem într-o altă alianță cu Forța Dreptei și PMP, asta înseamnă că trebuie să fim și mai puternic. Asta înseamnă că așteptările ar trebui să fie mult mai sus decât au fost în 2019.

Acest rezultat este dezastruos, din punctul meu de vedere”, a precizat edilul din Câmpulung Muscel.

Elena Lasconi cere demisia întregii conduceri a USR: Să începem să reconstruim singura alternativă de dreapta din România

”Vreau să transmit tuturor colegilor din USR și tuturor oamenilor care cred în valorile USR că această mișcare, demisia lui Cătălin Drulă. Cu o floare nu se face primăvară.

Ca noi să schimbăm ceva și să începem să reconstruim singura alternativă de dreapta din România, Biroul Național trebuie dizolvat. Nu știu de ce nu și-au dat toți demisia încă.

Dar faptul că vrei să schimbi doar președintele și biroul național să rămână același și tu să controlezi în continuare partidul nu mi se par în regulă. E foarte important să schimbăm totul și putem să facem lucrul acesta. Important este să-și dorească și colegii mei”, a mai menționat Lasconi.

Motivul pentru care Elena Lasconi vrea să candideze la șefia USR: Sunt foarte mulți oameni de bună credință

Elena Lasconi a mai precizat că ia în calcul să candideze la șefia USR.

”O să mă gândesc de mâine încolo, dar este o opțiune dacă e să salvăm această formațiune politică în care am pus multă energie și mult suflet. Sunt foarte mulți oameni de bună credință care au tras pentru partidul ăsta și nu ne batem joc. Aici nu e vorba despre doar o echipă, ci de România”, a explicat ea.

Cât despre susținerea unei posibile candidaturi la prezidențiale, Lasconi consideră că trebuie să aibă susținerea a peste 70% din partid. ”Asta înseamnă respect, să fii validat”.

Primarul orașului Câmpulung Muscel a punctat că este ”foarte devreme” să vorbească despre un candidat USR la prezidențiale, deoarece în acest moment partidul trebuie să se regrupeze.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE