Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dominic Fritz ar putea fi noul președinte al USR: ”O să îmi asum candidatura la următorul Congres”

Dominic Fritz a anunțat că își va depune candidatura la șefia USR. Primarul reales al Timișoarei a spus că își va asuma decizia în următorul congres al formațiunii politice.

Reamintim faptul că actualul președinte al USR, Cătălin Drulă, a anunțat că își va da demisia din funcția președinte al partidului după eșecul de la alegerile locale și europarlamentare.

”Vom găsi formula cea mai bună . Eu nu voi candida la nicio funcție în stat, dar nici nu pot să stau pasiv într o situație dificilă.

După nu mult timp de gândire m-a sunat Cătălin Drulă azi diminieață. O să îmi asum candidatura la următorul Congres. Voi propune un nou birou cu mine ca președinte al partidului.

Prioritatea mea este și rămâne Timișoara. Voi rămâne primar. Nu mă duc niciunde. Dar nu pot să ignor că ieri am transmis că putem să ne batem cu acest colos. Nu pot să închid ochii. USR are nevoie de un nou start în care să apreciem potențialul pe care îl vedem în România.

E o responsabilitate foarte mare și primăria e pe primu loc. Dar România are nevoie de un nou proiect și aceasta este calea. USR are nevoie de o nouă abordare pentru a recâștigă încrederea românilor.

Nu mai vrem să ne întoarcem la vremurile în care un singur partid a decis totul. Este responsabilitatea noastră să fim o alternativă. Avem trei luni să o pregatim și sunt sigur că dreapta va veni cu un candidat convingător la prezidentiale.

Că primar al Timișoarei am fost la București, dar dacă credeți că România se poate conduce doar de la București, poate acolo e greșeala. Nu am de gând să îmi iau apartament la București, impulsul pentru alternativa reală nu trebuie să vina din București, ci din teritoriu.

Mariajul lui Ciucă cu Ciolacu chiar duce la copii frumoși? Nu cred. Facem apel la oamenii de dreapta să treacă peste orgolii care să reușească să învingă PSD.”, a declarat Dominic Fritz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE