Autoritățile au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă, după incendiului produs sâmbătă noapte la mansarda Arhiepiscopiei Tomisului.
"În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă. Cercetările continuă, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul", a informat, duminică, printr-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.
Poliţiştii au fost sesizaţi aproape de ora 22,00 despre un incendiu la clădirea Arhiepiscopiei Tomisului.
"În cursul serii trecute, în jurul orei 21,50, poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că, la clădirea Arhiepiscopiei Constanţa, are loc un incendiu. La faţa locului, s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa, precum şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Constanţa, pentru asigurarea unui perimetru de siguranţă în vederea unei intervenţii eficiente şi rapide a pompierilor, dar şi pentru restricţionarea traficului rutier, acolo unde situaţia a impus-o", a transmis IPJ.
Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea", Răzvan Parconie, incendiul a fost localizat la scurt timp după miezul nopţii şi lichidat la ora 1,27, fiind distrus acoperişul clădirii Arhiepiscopiei Tomisului pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi, fără a se înregistra victime.
La locul producerii incendiului au fost mobilizate peste 20 de echipaje de intervenţie, inclusiv patru autospeciale de pompieri din judeţele Tulcea şi Ialomiţa.
Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat că în mansarda cuprinsă de flăcări existau bunuri ale mai multor preoţi şi călugări.
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Beneficii în anul austerității. Pensionarii cu venituri mici și medii vor primi un ajutor financiar
În anul austerității, guvernul e dispus să ofere beneficii „ponderate”. Pensionarii cu venituri mici și medii vor primi un ajutor de la stat în prima parte a anului. Indexarea pensiilor de la 1 septembrie rămâne, deocamdată, sub semnul întrebării.
Programul Rabla 2025. Ce buget e alocat pentru acest an și care sunt actele necesare pentru înscriere
Rabla Clasic și Plus continuă și în 2025. Ministrul Mediului, Mircea Fechet a anunțat la Euronews România că așteaptă finalizarea bugetului de stat, ca mai apoi să stabilească bugetul pentru programele Rabla.
Ministerul Sănătății: Două dintre centrele pentru copii cu dizabilități din Târgu Mureș, sancționate și în 2024
Inspectorii sanitari au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 32.000 de lei în urma controalelor efectuate în această perioadă în cele patru centre rezidențiale pentru copiii cu deficiențe neuro-psihiatrice din Târgu Mureș, două dintre acestea fiind sancționate și anul trecut.
Autostrada care scoate aglomerația din București. Din aprilie, oficialii spun că se va putea circula integral pe segmentul Sud din A0
A zero este una dintre cele mai importante invesții făcute în ultima perioadă în infrastructura rutieră de la noi. Iar diferențele între noua și vechea centură a Capitalei sunt uriașe.
„Alba-neagra” cu pensiile. PSD propune creșterea lor de la 1 septembrie, PNL și UDMR nu pot face promisiuni
Subiectul majorării pensiilor de la 1 septembrie este departe de a fi închis. În timp ce premierul Marcel Ciolacu crede în indexarea acestora cu rata inflației, liderul PNL și ministrul de finanțe spun că acest lucru nu este posibil.