Autoritățile au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă, după incendiului produs sâmbătă noapte la mansarda Arhiepiscopiei Tomisului.
"În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă. Cercetările continuă, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul", a informat, duminică, printr-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.
Poliţiştii au fost sesizaţi aproape de ora 22,00 despre un incendiu la clădirea Arhiepiscopiei Tomisului.
"În cursul serii trecute, în jurul orei 21,50, poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că, la clădirea Arhiepiscopiei Constanţa, are loc un incendiu. La faţa locului, s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa, precum şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Constanţa, pentru asigurarea unui perimetru de siguranţă în vederea unei intervenţii eficiente şi rapide a pompierilor, dar şi pentru restricţionarea traficului rutier, acolo unde situaţia a impus-o", a transmis IPJ.
Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea", Răzvan Parconie, incendiul a fost localizat la scurt timp după miezul nopţii şi lichidat la ora 1,27, fiind distrus acoperişul clădirii Arhiepiscopiei Tomisului pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi, fără a se înregistra victime.
La locul producerii incendiului au fost mobilizate peste 20 de echipaje de intervenţie, inclusiv patru autospeciale de pompieri din judeţele Tulcea şi Ialomiţa.
Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat că în mansarda cuprinsă de flăcări existau bunuri ale mai multor preoţi şi călugări.
Te-ar putea interesa și
Taguri
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Percheziții la penitenciarele Poarta Albă și Slobozia, într-un dosar privind traficul de droguri. A fost verificată și celula lui Vlad Pascu
22 de percheziții au avut loc în penitenciarele Poarta Albă și Slobozia, iar în șase dintre celule, ofițerii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate au descoperit substanțe interzise.
România are 5000 de militari străini. Aproximativ 1500 sunt soldați ai armatei SUA
România are pe teritoriul său peste 5000 de militari străini, detașați din nu mai puțin de 17 țări. Dintre aceștia, aproximativ 1500 de americani se află în misiuni la baza Mihail Kogălniceanu, Deveselu și la Câmpia Turzii.
Scenarii de concedieri și reorganizări în Guvern. Cum ar putea dispărea peste 1.800 de posturi din instituțiile statului
Guvernul face primii pași pentru reducerea cheltuielilor. Aproape două mii de posturi din Guvern și instituțiile subordonate vor fi eliminate, iar unele departamente comasate.
Ce fel de elev a fost Brâncuși. O vizită la școala din Craiova unde a început să studieze întâia oară sculptura
Constantin Brâncuși fost inițiat în arta sculpturii la 18 ani, când a devenit elev al Școlii Superioare de Meserii din Craiova. El a avut medii generale peste nota 9, însă a fost și sancționat în ultimul an școlar, când a primit nota trei la Conduită.
Minus 13 grade, la Constanța: păsările exotice și animalele, ajutate pe perioada gerului
Urmează zile geroase cu măsuri speciale pentru animăluțele de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. Delfini, păsări exotice, zebre și ale animale au nevoie de hrană specială, dar și de culcușuri călduroase.