Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dinamo a scăpat de a doua retrogradare din istorie, după barajul cu Csikszereda

În vara anului 2022, Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istoria clubului, însă a revenit în prima ligă după un singur an. Acum, "Câinii roșii" au fost la un pas să ajungă din nou în Liga secundă, însă au evitat retrogradarea directă pentru că au fost ajutați de rezultatele din celelalte meciuri. Însă au ajuns la baraj.

Dinamo a scăpat de retrogradare

27/05/2024 , 22:19

Csikszereda - Dinamo 0-0, în returul barajului. Dinamoviștii rămân în Super Liga

Dinamo a evitat retrogradarea după barajul cu divizionara secundă Csikszereda. După ce au câștigat cu 2-0 meciul-tur, "Câinii" au remizat în returul de la Miercurea Ciuc, scor 0-0. Astfel, trupa lui Zeljko Kopic se menține în SuperLiga.

Gazdele au avut o ocazie mare în prelungirile primei reprize, când Barbati a rămas singur cu portarul Golubovic, dar a șutat pe lângă poartă. Același mijlocaș ofensiv a mai irosit o oportunitate mare în debutul părții secunde. Portarul dinamovist a fost apoi pus la grea încercare de șuturile lui Anderson, Csuros și Nagy. Până la final, nu a mai avut loc nicio ocazie notabilă, iar Csikszereda - Dinamo s-a încheiat 0-0.

Dinamo - Csikszereda 2-0, în turul barajului pentru promovare/menținere

20/05/2024 , 21:55

Dinamo - Csikszereda 2-0, în turul barajului de promovare/menținere în SuperLiga

Dinamoviștii au început în forță, iar Ricardo Grigore a irosit o șansă uriașă în minutul 12, când lovitura sa puternică de cap a fost respinsă de portar de sub transversală. Peste patru minute, Milanov a nimerit bara, cu un șut de la distanță, iar apoi a venit rândul lui Pavicic să rateze din poziție ideală.

După o primă repriză fără nicio ocazie, harghitenii au început-o și pe a doua foarte prost, cu gol primit chiar în primul minut. Reușita i-a aparținut lui Dennis Politic, care a reluat în poartă centrarea lui Ahmed Bani. Hakim Abdallah a avut și el o oportunitate, dar nu a nimerit poarta, însă cel care a făcut-o a fost tot Politic. După o incursiune frumoasă, în care a lăsat pe drum trei adversari, mijlocașul ofensiv a marcat superb.

Dinamo - Csikszereda s-a terminat 2-0, iar lupta finală se dă în returul de la Miercurea Ciuc, lunea viitoare, când Dinamo află dacă retrogradează, iar Csikszereda află dacă promovează.


Știrea inițială:

În ultima etapă a play-out-ului din SuperLigă, dinamoviștii au trecut de UTA Arad cu 2-0, în timp ce FC Botoșani a pierdut cu 0-2 meciul cu Oțelul Galați. Numai că alte două rezultate au fost benefice pentru "Câini" și pentru botoșăneni: Voluntari - U Cluj 0-1 și U Craiova 1948 - Hermannstadt 1-3.

În urma acestor rezultate, U Craiova 1948 și FC Voluntari au încheiat clasamentul pe ultimele două locuri și au retrogradat direct. În schimb, FC Botoșani și Dinamo au ajuns la baraj.

Dinamoviștii își vor juca șansa cu Csikszereda, ocupanta locului al șaselea în play-off-ul din Liga 2. Pentru Csikszereda, este o oportunitate istorică. Echipa din Miercurea Ciuc nu a mai jucat în SuperLigă.

În campionatul din liga secundă, Csikszereda a terminat pe ultimul loc în play-off, dar și-a asigurat prezența la baraj pentru că Șelimbăr și Corvinul Hunedoara nu au drept de promovare.

"Pe hârtie", Dinamo este favorită, iar echipa antrenată de Robert Ilyeș vine după șase meciuri fără victorie, dintre care cinci au fost înfrângeri. De cealaltă parte, dinamoviștii au obținut doar două victorii în ultimele nouă meciuri din play-out-ul SuperLigii.

  • Dinamo și Csikszereda s-au mai întâlnit de două ori până acum. În 2018, în optimile Cupei României, echipa din Miercurea Ciuc s-a impus la loviturile de departajare, iar în 2022, în Liga 2, a fost un 0-0.

Dinamoviștii se află pentru al treilea an consecutiv la un astfel de meci de baraj de promovare/menținere. Astfel, se poate spune că echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare trece, în ultimii ani, prin cele mai dificile momente din existența clubului.

Anul trecut, când era amenințată chiar cu desființarea, Dinamo a reușit totuși o promovare considerată miraculasă. Cu FC Argeș, "Câinii" au făcut un 6-1 și un 2-4. La acea vreme, în mai 2023, au venit la echipă noi acționari, care promiteau că salvează echipa de problemele financiare.

  • Returul barajului de promovare / menținere va fi pe 27 mai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE