Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De ce face Ciolacu băi de mulțime: „Vrea să-și creeze imaginea unui român obișnuit, de om de pe stradă” care merge la Festivalul Cașcavelei

Marcel Ciolacu a participat, în weekend, la Festivalul Cașcavelei din Valea Doftanei. „Sunt momente de campanie și e deja ceva vreme de când se întâmplă acțiuni de genul ăsta”, a spus politologul Cristian Pîrvulescu, în direct la Euronews România, despre opțiunea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale de a merge acolo.

Candidații la Cotroceni, în precampanie electorală

„Veniți la #FestivalulCașcavelei de la Valea Doftanei! Noi, românii, avem un mod extraordinar de a ne promova produsele tradiționale. Bulzul cu cașcavea este divin, iar oamenii de aici sunt minunați”, a scris sâmbătă Ciolacu, pe Facebook, acolo unde a publicat și imagini.

Cristian Pîrvulescu: „Acestea sunt, de obicei, momente de campanie și deja e ceva vreme de când se întâmplă acțiuni de genul ăsta. Ele încearcă să umanizeze personajul. Domnul Ciolacu încearcă să-și creeze imaginea unui om obișnuit. Nu știu dacă îi reușește sau nu, dar încearcă din răsputeri pentru că asta este cheia campaniei. Având în vedere problemele pe care le cunoaștem, cele referitoare la Bacalaureat, la licența întârziată și așa mai departe, domnul Ciolacu vrea să se prezinte ca un român obișnuit, nu unul care aparține elitei, unul care reprezintă omul de pe stradă. Și, atunci, omul de pe stradă se duce și la Festivalul Cașcavelei de pe Valea Doftanei pentru că, nu-i așa, este un moment oportun. Doar că, uneori, politicienii par artificiali în aceste roluri”.

De ce a lipsit Marcel Ciolacu de la festivitățile de deschidere a anului școlar

Premierul nu a participat, luni, la niciuna dintre festivitățile de deschidere a anului școlar, pentru că a avut treabă la Guvern.

Cristian Pîrvulescu: „Cred că ăsta este motivul pentru care nu a participat. Bacalaureatul este asociat cu educația. Este examenul cu care se încheie educația liceală. A preferat să treacă și, nu-i așa, să dovedească că și-a suflecat mânecile și lucrează pentru națiune, pe când alții se duc și fac deschiderile anului școlar în diferite locuri. Nu-i așa? Cineva trebuie să și muncească în țara asta. În weekend, sărbătorim cașcaveaua și de luni începem să muncim pentru interesul țării. Știți, e de așteptat ca primul ministru să fie prezent la deschiderea școlii pentru că, în mai mare măsură decât președintele, este cel care coordonează activitățile Guvernului, iar problema legată de educație este importantă. (...) În cei 10 ani care se vor termina în decembrie de mandate Iohannis, președintele României nu a avut când să-și pună programul în aplicare, n-a avut nicio clipă majoritate parlamentară și prezidențială. Întotdeauna a depins de alții și, în general, a depins de PSD”, a mai adăugat politologul, la Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE