Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, întâlnire în parc cu sute de copii. Campionul olimpic i-a îndemnat pe cei mici să facă sport

David Popovici s-a întâlnit astăzi cu sute de copii în București. Cei mici au vrut să afle ce drum trebuie parcurs pentru a ajunge un înotător de performanță, dar și cum se simte să fii pe podium. S-a întâmplat la festivalul Urban Playfield, care a transformat o arteră din Parcul Tineretului într-un teren de joacă și mișcare.

Reporter: „Cum ai putut să ajungi aproape la fiecare competiție pe podium?”

David Popovici, campion mondial înot: „Nu am ajuns la fiecare competiție pe podium. Ăsta e și secretul: să nu te lași descurajat atunci când nu îți iese.” 

Copiii s-au îngrămădit să-i pună întrebări lui David Popovici, la sesiunea de Q&A organizată special pentru ei în Parcul Tineretului. Cei mici au stat la coadă și jumătate de oră pentru a face o poză cu înotătorul.

David Popovici, campion mondial înot: „Deși e obositor să întâlnesc atât de multă lume deodată, când sunt copii parcă e un schimb de energie, mă încarc și eu, nu numai dau. Ce vreau eu să-i învăț astăzi, ce știu că e potrivit și bine, exemplul pe care încerc să-l setez este să facă mișcare, să încerce să nu stea atât de mult pe telefon.”

David Popovici, model în ochii copiilor

Pentru mulți copii, campionul olimpic de la Paris este un model. 

„Fac sport de performanță de 2 ani. Dimineața mă trezesc la 6, mă duc la antrenament la 8, pe urmă mă duc la școală, mă întorc de la școală, mănânc și mă culc”, spune un copil. 

David Popovici, campion mondial înot: „Și eu, la rândul meu, am avut idolii mei. Deja apuc să văd cum ceea ce fac este un exemplu pentru ei și asta mă bucură foarte tare, pentru că încerc să promovez lucruri pozitive. Și că tot veni vorba de asta, chiar mâine voi începe o strângere de fonduri împreună cu Hope and Home Children pentru 11 copii cu dizabilități medii și severe.” 

Pe lângă întâlnirea cu David Popovici, la evenimentul Urban Playfield, cei mici au avut ocazia să încerce mai multe sporturi pentru a vedea care li se potrivește. Au fost instalate, printre altele, panouri de escaladă,  terenuri de tenis, baschet și fotbal. 

Discuție reporter-bunic: 

„Sunt 11 ani de când fac sport. 

Ce sport?

Arte marțiale. Deci fac și tai chi, mai lent așa, și aikido care e puțin mai violent.

Ați venit să-i încurajați pe copii să facă sport?

Bineînțeles, copiii de pe la 4-5 ani este bine să facă sport – că baschet, că arte marțiale, e bine să facă mișcare.”

81% dintre copiii din mediul rural nu participă la activităţi sportive în afara orelor de la şcoală, potrivit unui sondaj realizat de World Vision România în luna august.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE