Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici dezvăluie de unde vine dorința lui de a ajuta: ”Mi-e jenă doar să înot. E o datorie a fiecăruia să facă bine pe cât se poate”

David Popovici, alături de Hopes and Homes for Children România vor să strângă 115.000 de euro, ceea ce reprezintă o parte din suma necesară, pentru ca 11 copii cu dizabilități să se mute într-o casă familială.

Sportivul își va dona echipamentul pe care l-a purtat la Jocurile Olimpice de la Paris pentru a strânge banii atât de necesari copiilor.

David Popovici: Vă îndemn să faceți bine

”Mi-e jenă doar să înot”, aceasta a fost declarația pe care David Popovici a dat-o atunci când a fost întrebat de unde vine dorința lui de a ajuta.

”Trebuie să îi ajutăm și pe ei să ducă o viață normală și să se integreze. Sunt 11 copiii cu dizabilități severe și provin din sistem și înainte să aibă ocazie să se apuce de un sport trebuie să aibă o casă, tocmai de aceea e necesar să aibă acest acasa. Eu m-am înhămat să strâng un sfert din sumă și până acum am reușit un procent de 60%.

Am ales să îmi ofer echipamentul de premiere pentru a-i face pe oameni să doneze și se va face o tragere la sorți pentru ca cineva să îl primească. Îl voi înmâna personal.

Cred că e o dorință și a datorie a fiecăruia dintre noi să facă bine pe cât poate, nu știu de unde am dorința de a mă implica, e doar...mi-e jenă doar să înot, mă bucur că înseamnă ceva pentru oamenii care mă susțin. Vă îndemn să faceți bine.

E greu să îi întâlnești, e o sarcină emoțională foarte mare dar nu se compară cu greul pe care el îl întâmpină. Trebuie să mă mobilizez, trebuie doar să ne folosim de imaginea noastră, eu am partea ușoară, ei au partea grea. E nevoie și de ajutorul statului în această campanie. E nevoie de ajutorul fiecăruia.”, a declarat David Popovici, la Digi 24.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE