Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Lynch nu se retrage, deși a anunțat că suferă de o boală pulmonară: „Plăcerea are un preț”

David Lynch susține că „n-o să se retragă niciodată”, în ciuda bolii și a vârstei – 78 de ani. Regizorul Twin Peaks a dezvăluit însă că nu mai poate merge pe platourile de filmare de când a fost diagnosticat cu emfizem, transmite Euronews. Ar putea fi nevoit astfel să îşi dirijeze actorii de la distanţă pentru viitoarele proiecte.

Lynch, diagnosticat cu emfizem pulmonar

Regizorul american a scris pe X că „plăcerea are un preţ” şi că, pentru el, preţul pe care îl are de plătit este această boală, emfizem pulmonar, ca urmare a „anilor de fumat”. Afecțiunea îi distruge alveolele pulmonare şi provoacă o scurtare rapidă a respiraţiei.

„Trebuie să spun că mi-a plăcut foarte mult să fumez și îmi place tutunul, îmi plac mirosul și gestul de a aprinde o țigară, dar există un preț pentru această plăcere, iar prețul plătit este emfizemul pulmonar”, a spus el, pe X.

Lynch spune că se ferește și să iasă din casă, de teamă să nu ia COVID.

„Stau acasă indiferent dacă îmi place sau nu. Ar fi foarte rău pentru mine să mă îmbolnăvesc, chiar și de o răceală”, a spus el, într-un interviu acordat revistei Sight & Sound, potrivit Euronews, dezvăluind că „poate să meargă doar o mică distanță”, fără să rămână „fără oxigen”.

„Aș regiza de la distanță”, a mai adăugat el, însă „nu mi-ar plăcea atât de mult”.

Lynch a ținut să-și liniștească totuși fanii: „Am renunţat la fumat în urmă cu doi ani. Am făcut recent un set de analize medicale, iar vestea bună este că sănătatea mea e excelentă, cu excepţia emfizemului. Sunt foarte bucuros şi nu mă voi pensiona niciodată”.

Regizorul american a primit Premiul Oscar onorific pentru întreaga activitate în 2019.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE