Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum arată cotroversatele camere din satul olimpic și așa-zisele paturi din carton, cu saltele inteligente

Condițiile din satul olimpic au stârnit mai multe controverse, după ce mai mulți sportivi s-au plâns de paturile incomode și de lipsa aerului condiționat.

Cum arată camerele din satul olimpic

Andrei Nourescu, jurnalist Euronews: "Suntem în satul olimpic din Paris, care găzduiește 10.500 de sportivi și peste 5.000 de oficiali, adică peste 16.000 de persoane locuiesc aici, într-o suburbie din nordul Parisului. S-a tot vorbit despre condițiile din satul olimpic. Mergem să vedem cu arată o cameră a unui sportiv.

Este destul de spațioasă și primul lucru la care aș vrea să mă opresc este acest pat, pentru că s-a vorbit foarte mult despre cum arată paturile din satul olimpic. Este drept, nu are dimensiuni mari, dar are dimeniunile unui om normal. Poate pentru sportivii care au 2 metri înălțime, poate fi o problemă."

VEZI GALERIA
4 imagini

Andrei Nourescu, jurnalist Euronews: "Dar este adevărat că paturile sunt din carton. Acesta este suportul patului și se vede foarte bine că toată această structură a patului este, pur și simplu, din carton și hârtie presată.

Vă arăt și baza patului: totul este dintr-un carton, dar este un carton foarte solid, nu se rupe dacă stai pe el, este un craton ecologic care a fost ales special. Salteaua este de producție japoneză, o saltea inteligentă care este formată din trei straturi de fibre, care practic se mulează pe structura fiecărui sportiv. Există trei astfel de straturi de fibre și toate acestea au un fel de memorie, care păstrează structura și caracteristicile fiecărui sportiv care doarme pe astfel de pat. O saltea complet ecologică și făcută doar din materiale reciclabile.

Nu există dulapuri, ci doar acest suport pentru haine, cu niște umerașe. Mai este un suport pentru a pune lucrurile la uscat, sau un fel de rafturi. Avem un fotoliu, unde se poate și lura la un calculator. Și mai e un loc pe care sportivii se pot relaxa, să citească o carte sau să vadă un film. Ce îi lipsește camerei și ce au reclamat mai mulți sportivi este aerul condiționat. Singurul lucru cu care organizatorii au compensat este un ventilator. Dar, evident, când afară sunt peste 30 de grade, nu poate să facă minuni."

Bianca Ghelber, atletă: "Din punctul meu de vedere, totul a fost perfect. Nu m-a deranjat nimic, salteaua mi-a plăcut. Mie îmi place salteaua mai tare. Mâncarea a fost bună, nu am ce să comentez."

Eduard Ionescu, tenis de masă: "Din motive de securitate, autobuzul trebuia să fie sigilat de la plecarea din Sat până la ajungerea la sala de joc. Fără aer condiționat, pe 35 de grade, să faci o saună, nu era cea mai bine primită. Mâncarea a fost foarte mult bazată pe plante. Dar odată ce sportivii au început să vorbească din ce în ce mai mult, asta s-a reglat și au început să bage proteină în meniu".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE