Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cu ochii în lacrimi, „Canibalul” Luis Suarez și-a anunțat retragerea de la echipa națională a Uruguayului

La 37 ani și 8 luni, atacantul Luis Suarez a anunțat că se retrage de la echipa națională a Uruguayului. Fost atacant de la Barcelona sau Liverpool va disputa vineri ultimul său meci în tricoul naționalei 'Celeste', împotriva Paraguayului.

Luis Suarez se retrage de la naționala Uruguayului

Suarez a debutat la echipa națională în 2007, la scurt timp după ce a împlinit 30 de ani și a adunat 142 de selecții pentru țara sa. El este cel mai bun marcator din istoria naționalei Uruguayului , cu 69 de goluri.

„Vineri va fi ultimul meu meci alături de selecţionata ţării mele. Am dat totul pentru echipa naţională. Dar am 37 de ani, iar următoarea Cupă Mondială este încă departe. Nu a fost o decizie ușoară. Pot pleca liniștit că am dat tot ce am avut. Pot spune și că am privilegiul și mândria de a fi cel mai bun marcator al echipei naționale a acestei țări. Mulțumesc mult", a declarat Suarez, cu ochii în lacrimi.

Celebrul atacant a evoluat cu naționala sa la patru Cupe Mondiale și la cinci ediții de Copa America. Luis Suarez își va continua activitatea la echipa de club, Inter Miami, acolo unde joacă din ianuarie 2024 și unde este coleg cu bunul său prieten, Lionel Messi.

Luis Suarez este poreclit canibalul pentru că a fost protagonistul a trei episoade reprobabile, în care și-a mușcat adversarii, „din dorință și din frustrare", după cum spuneau cei care îl cunosc.

Prima dată s-a întâmplat în 2010, când juca la Ajax. El l-a mușcat de claviculă pe Otman Bakkal și a fost suspendat șapte meciuri.

În 2013, Luis Suarez a mușcat din nou. Pe atunci, evolua la Liverpool, iar victimă i-a fost Branislav Ivanovic, de la Chelsea. La acea vreme, el a primit zece partide de suspendare.

A treia oară s-a întîmplat un an mai târziu, chiar la Cupa Mondială, în timp ce juca pentru naționala Uruguayului în meciul cu Italia. Victimă a fost fundașul Giorgio Chiellini, iar Suarez a fost uspendat atunci nouă jocuri.

Luis Suarez este unul dintre cei mai mari atacanți ai erei noastre, iar palmaresul său este impresionant, cu 22 de trofee.

De-a lungul carierei, Luis Suarez a fost protagonistul unor transferuri răsunătoare. Cel mai scump a fost în iulie 2014, când Barcelona i-a achitat lui Liverpool 81,72 milioane de euro în schimbul său.

Echipele la care a jucat Luis Suarez: Nacional, Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona, Atletico Madrid, Gremio și Inter Miami.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE