Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Ligii Campionilor, la ultimul sezon din carieră

Ajunsă la 36 de ani, Cristina Neagu a depășit o nouă bornă impresionantă și a decenit cea mai bună marcatoare din istoria Ligii Campionilor la handbal. În meciul cu danezele de la Nykobing, din etapa a patra a grupei A a Champions League, interul stânga a marcat zece goluri pentru CSM București și a ajuns la 1.155 de reușite în cea mai tare competiție intercluburi din handbal.

În acest sezon, până în prezent, Neagu are 23 de goluri.

Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare din istoria Champions League

Înainte de această partidă, lider era Jovanka Radicevic (37 de ani), de la Krim Ljubljana, cu 1.147 de goluri. Pe locul al treilea este Andrea Lekic, de la FTC Budapesta, cu 1043 de reușite.

CSM București a câștigat meciul cu Nykobing, scor 27-26, iar a doua marcatoare a meciului a fost Elizabeth Omoregie, cu 5 goluri. Bucureștencele au bifat trei victorii consecutive în Champins League.

”A fost un meci foarte dificil. Sunt foarte bucuroasă că am reușit să câștigăm, asta este cel mai important. A fost o săptămână grea pentru noi. Cu atât mai greu a fost pentru mine, cu cât nu m-am antrenat de la meciul cu Bistrița. Eu încerc să-mi fac datoria. Oamenii văd golurile, sigur, sunt importante, dar la fel de importante sunt și pasele de gol, și modul în care te aperi. Handbalul este un întreg”, a spus Cristina Neagu, potrivit Digi Sport.

După partidă, Cristina Neagu a fost decorată, iar în Sala Polivalentă a fost adus un banner pe care scria, în engleză, ”Cea mai bună marcatoare din istorie în Liga Campionilor”.

Performanța Cristinei, care a fost remarcată și de Federația Europeană de Handbal, vine chiar în ultimul ei sezon din carieră, așa cum a anunțat chiar ea în urmă cu o lună.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE