Comisia Europeană elaborează linii directoare pentru platformele Big Tech pentru a preveni dezinformarea, discursul instigator la ură și falsurile să perturbe procesul de alegeri democratice.
Normele de bune practici cerute de UE giganților tehnologici
Potrivit Reuters, autoritățile politice din Uniunea Europeană doresc ca giganții tehnologiei să ia măsuri de atenuare a riscurilor, în special în ceea ce privește amenințarea conținutului generat de inyteligența artificială.
Normele de bune practici cerute giganților tehnologici de către autoritățile de la Bruxelles se referă la platformelor online foarte mari și la cele mai importante motoare de căutare. Bruxelles-ul le cere acestora să difuzeze informații corecte și să nu permit postarea de conținuturi care amenință ordinea democratică sau care instigă la ură și conflicte sociale.
Comisia Europeană: În timpul alegerilor UE va fi vizată de atacuri hibride și interferențe străine
„ Avem informații că următoarea perioadă electorală din Uniunea Europeană va fi vizată de atacuri hibride și de interferențe străine de tot felul”, a declarat comisarul european pentru piaţă internă Thierry Breton. Acesta a îndemnat platformele tehnologice să contribuie la protejarea alegerilor libere și corecte.
În acest an vor avea loc alegeri naționale în Portugalia, Belgia, Croația, România și Austria, împreună cu alegerile parlamentare ale Uniunii Europene din iunie. De asemenea, în luna noiembrie vor avea loc alegeri prezidențiale în Statele Unite.
La începutul acestei luni, UE a trimis cereri către de companii tehnologice, inclusiv Amazon, Apple, Meta și Google de la Alphabet, întrebând firmele ce măsuri au luat pentru a oferi cercetătorilor acces la date care ar putea fi relevante pentru viitoarele alegeri naționale și europene.