Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine sunt cele șase persoane date dispărute după scufundarea iahtului în Sicilia

Scafandrii au continuat căutările în zona în care s-a scufundat un iaht de lux în largul coastei Siciliei pentru a găsi cele șase persoane date dispărute. Printre acestea se numără antreprenorul britanic din domeniul IT, Mike Lynch, și un director executiv al băncii de investiții Morgan Stanley, relatează agenția Reuters.

Iahtul de lux Bayesian, ce naviga sub pavilion britanic, transporta 22 de persoane și era ancorat în largul portului Porticello, din apropiere de Palermo, în momentul care a pornit o furtună. Cincisprezece persoane au fost salvate înainte ca nava să se răstoarne.

În zona în care s-a scufundat ambarcațiunea, scafandrii au recuperat trupul unui bărbat. Autoritatea portuară din Palermo a declarat pentru publicația CBC News că victima este Thomas Recaldo, un bărbat născut în Canada care locuia în Antigua. El a fost bucătarul de bord al navei.

Sunt date dispărute în continuare șase pasageri. Este vorba despre milionarul Mike Lynch, supranumit ”Bill Gates al Marii Britanii”, fiica sa de 18 ani, Jonathan Bloomer, președintele Morgan Stanley International, avocatul Chris Morvillo din cadrul firmei de avocatură ”Clifford Chance” și cele două soții ale acestora, potrivit Reuters.

”Temerea este că trupurile au rămas blocate în interiorul navei”, care se afla la 49 de metri adâncime, a declarat Salvatore Cocina, șeful protecției civile din Sicilia, pentru sursa citată.

Misiunea scafandrilor se dovedește a fi una dificilă.

”Cea mai mare dificultate pe care o întâmpinăm este adâncimea (la care se află nava, n.red), care nu permite timpi lungi de intervenție”, a explicat scafandrul pompierilor Marco Tilotta.

Mike Lynch, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din Marea Britanie

Lynch, în vârstă de 59 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din domeniul tehnologiei din Regatul Unit. A fondat Autonomy, cea mai mare firmă de software din țară, pornind de la cercetările sale realizate la Universitatea Cambridge. El a devenit cunoscut drept Bill Gates al Marii Britanii.

În anul 2011, a vândut firma către HP în schimbul a 11 miliarde de dolari. Ulterior, afacerea a eșuat spectaculos, motiv pentru care gigantul tehnologic american l-a acuzat pe miliardarul britanic de fraudă, ceea ce a dus la un proces de durată. Lynch a fost în cele din urmă achitat de un juriu din San Francisco în luna iunie.

Avocatul Chris Morvillo l-a reprezentat pe Lynch în acest proces, în timp ce Bloomer a dat declarații în calitate de martor.

Stephen Chamberlain, vizat în același dosar cu Mike Lynch, a murit în urma unui accident rutier în Marea Britanie în weekend, a declarat luni avocatul său.

Iahtul care s-a scufundat, deținut de soția lui Lynch

Nava Bayesian se afla în proprietatea soției lui Lynch, care a supraviețuit dezastrului, iar printre ceilalți oaspeți de pe iaht se numărau colegii miliardarului britanic.

Autoritatea britanică de investigare a accidentelor de navigație a trimis patru dintre inspectorii săi în Sicilia pentru a efectua o „evaluare preliminară”.

Un expert a declarat că un prim obiectiv al anchetei oficiale va fi acela de a stabili dacă echipajul iahtului a închis trapele de acces în navă înainte ca furtuna să se declanșeze.

Anchetatorii vor analiza dacă au fost luate măsuri adecvate, având în vedere prognozele de vreme rea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE