Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Germania intenţionează să reducă la jumătate ajutorul său militar către Ucraina în 2025, mizând pe activele ruse îngheţate

Germania prevede în bugetul său pe 2025 o reducere la jumătate a ajutorului său militar bilateral către Ucraina, mizând pe banii generaţi de activele ruse îngheţate pentru a se continua susţinerea financiară a Kievului, a declarat sâmbătă o sursă parlamentară pentru AFP.

Guvernul lui Olaf Scholz, care încearcă să facă economii, nu prevede "ajutoare suplimentare" celor 4 miliarde de euro prevăzute în bugetul pe anul viitor pentru a ajuta militar Ucraina, a indicat această sursă, confirmând informaţiile din presă.

Citește mai multe despre cum Germania intenţionează să reducă la jumătate ajutorul său militar către Ucraina în 2025.

Sondaj: Kamala Harris îl depășește pe Donald Trump în mai multe state cheie. Fostul președinte deține încă un avans mic în Georgia și Nevada

Vicepreședintele Kamala Harris se bucură de o creștere rapidă în sondajele de opinie de peste Ocean în mai multe state cheie, printre care Arizona, Georgia, Nevada și Carolina de Nord. Atunci când Joe Biden era candidatul democraților, Donald Trump conducea detașat în aceste state.

Noile sondaje oferă noi dovezi potrivit cărora Harris reușește să consolideze baza alegătorilor democrați care au ezitat să îl susțină pe Biden timp de luni de zile, în special alegători mai tineri, albi și femei.

Citește mai multe despre Kamala Harris care îl depășește pe Donald Trump în mai multe state cheie

Armata ucraineană atacă podurile din regiunea Kursk, în timp ce își continuă ofensiva în Rusia. Care e strategia Kievului

Ucraina a distrus un pod important și pare să fi vizat cel puțin încă unul în regiunea Kursk din vestul Rusiei, într-o tentativă de distrugere a liniilor de aprovizionare rusești, la 12 zile după incursiunea sa.

Analiștii spun că distrugerea podului - care traversa râul Seim în apropierea orașului Glushkovo, la aproximativ 15 km vest de zona de luptă din Kursk - ar putea îngreuna răspunsul Rusiei la atacul ucrainean.

Citește mai multe despre Armata ucraineană care atacă podurile din regiunea Kursk.

România, raiul bunurilor contrafăcute. Haine, cosmetice și parfumuri în valoare de 26 de milioane euro au fost confiscate în 2024

România importă din ce în ce mai multă marfă contrafăcută: haine, făcute în fabrici clandestine din China și Turcia, dar mai ales cosmetice și parfumuri. Politia de Frontieră abia mai are loc în depozite pentru sutele de mii de articole vestimentare sau de altă natură pe care le confiscă.

În prima jumătate a anului a fost confiscată marfă de contrabandă în valoare de 26 de milioane de euro.

Citește mai multe despre raiul bunurilor contrafăcute.

Două din 10 accidente grave au loc din cauza pietonilor. De ce aleg oamenii să traverseze ilegal strada

Două din 10 accidente grave au loc din cauza pietonilor. Adică traversează strada prin loc nepermis, ori trec pe culoarea roșie a semaforului. Cu toate acestea, numărul amenzilor date celor care traversează ilegal este în scădere. Polițiștii spun că prioritatea lor este deocamdată viteza... șoferilor.

În șir indian, călătorii care coboară din autobuze, vizavi de Piața Moghioroș, se strecoară printre mijloacele de transport în comun și traversează strada ilegal. Deși sunt două treceri pentru pietoni la nici 100 de metri, oamenii aleg să treacă printr-un loc nepermis, pe unde întorc mașinile.

Citește mai multe despre accidentele grave care au loc din cauza pietonilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE