Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata ucraineană atacă podurile din regiunea Kursk, în timp ce își continuă ofensiva în Rusia. Care e strategia Kievului

Ucraina a distrus un pod important și pare să fi vizat cel puțin încă unul în regiunea Kursk din vestul Rusiei, într-o tentativă de distrugere a liniilor de aprovizionare rusești, la 12 zile după incursiunea sa.

Analiștii spun că distrugerea podului - care traversa râul Seim în apropierea orașului Glushkovo, la aproximativ 15 km vest de zona de luptă din Kursk - ar putea îngreuna răspunsul Rusiei la atacul ucrainean.

Distrugerea podului a fost raportată atât de Kiev, cât și de Moscova

Generalul-locotenent Mikola Oleshchuk, comandantul forțelor aeriene ucrainene, a postat vineri târziu pe rețelele de socializare un videoclip care arată distrugerea podului.

„Piloții ucraineni efectuează lovituri de precizie asupra bastioanelor inamice, precum și asupra centrelor logistice și a rutelor de aprovizionare inamice”, a declarat generalul Oleshchuk.

Analiștii spun că distrugerea podului Glushkovo indică un angajament al Ucrainei pentru o luptă susținută în vestul Rusiei. Prin încercarea de a întrerupe liniile logistice ale Moscovei, spun ei, Ucraina s-ar putea pregăti pentru o campanie prelungită de consolidare și eventual extindere a pozițiilor sale în zonă.

Armata ucraineană a precizat săptămâna trecută că controlează în prezent peste 80 de așezări rusești din regiunea Kursk, inclusiv Sudzha, un oraș cu 6.000 de locuitori, potrivit publicației The New York Times.

Institutul pentru Studiul Războiului, un think tank cu sediul la Washington, a precizat vineri că Ucraina a continuat să avanseze marginal și că forțele sale operează acum în interiorul Borki, un sat aflat la aproximativ 13 km sud-est de Sudzha.

Comandamentul rus a adus până acum întăriri în principal din interiorul Rusiei pentru a nu epuiza unitățile sale de pe câmpul de luptă ucrainean. Emil Kastehelmi, un analist militar pentru Black Bird Group, cu sediul în Finlanda, care analizează imagini de pe câmpul de luptă, a declarat că Ucraina a deteriorat și alte poduri peste râul Seim, deși locația acestora nu era clară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE