Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Chad McQueen, actor în „Karate Kid”, a murit. Fiul celebrului Steve McQueen s-a stins la 63 de ani

Actorul Chad McQueen, devenit celebru datorită rolului din seria de filme “Karate Kid”, a murit. Fiul regretatului artist Steve McQueen s-a stins din viață la vârsta de 63 de ani, relatează The Associated Press.

McQueen a decedat miercuri, iar vestea despre trecerea lui în neființă a fost confirmată de avocatul acestuia și de unul dintre prieteni, Arthur H. Barens. Cauza morții actorului nu a fost dezvăluită.

Soția sa și cei doi copii au anunțat cu durere în suflet că Chad McQueen a murit.

„Călătoria sa remarcabilă ca tată iubitor pentru noi, împreună cu angajamentul său neclintit față de mama noastră, a fost cu adevărat un exemplu al unei vieți pline de dragoste și dedicare. Pasiunea sa pentru curse nu numai că a evidențiat talentul său excepțional, dar a servit, de asemenea, ca o modalitate de a onora moștenirea tatălui său, o mărturie a valorilor insuflate în el.

Ne-a transmis pasiunea, cunoștințele și dedicarea sa, iar noi vom continua nu doar moștenirea sa, ci și pe cea a bunicilor noștri”, este declarația familiei lui McQueen.

Familia actorului a cerut ca să îi fie respectată intimitatea.

McQueen a călcat pe urmele tatălui său, atât în privința pasiunii pentru actorie, cât și pentru cea pentru mașinile de curse. A devenit cunoscut datorită rolului lui Dutch, rivalul personajului principal din filmul „The Karate Kid” (1984), precum și în continuare periculei doi ani mai târziu.

Cine a fost actorul Chad McQueen

Chad McQueen a jucat în mai multe filme după franciza de acțiune de succes, inclusiv „New York Cop”, „Squanderers” și „Red Line”. El s-a implicat mai mult în curse decât în actorie și a fondat McQueen Racing, o companie care creează mașini, motociclete și accesorii personalizate.

Fiul său, Chase, este și el pasionat de curse, iar fiica sa, Madison conduce compania.

„Actoria nu mi se mai părea distractivă.. Așa că am decis să mă dedic complet curselor”, a declarat McQueen pentru The Associated Press într-un interviu din 2005. ”

McQueen a participat mai mulți ani la faimoasele curse de la Le Mans și de la Daytona, înainte de a fi rănit într-un accident la volan.

Prin activitatea companiei McQueen Racing, el a vrut să păstreze moștenirea tatălui său. McQueen a produs, de asemenea, două documentare despre tatăl său: „I Am Steve McQueen” și «Steve McQueen: The Man & Le Mans».

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE