Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cea mai bătrână persoană din lume a murit la vârsta de 117 ani

La 117 ani, împliniți pe 4 martie 2024, Maria Branyas era cea mai bătrână persoană din lume. Ea a murit într-un azil de bătrâni, în noaptea dintre 19 și 20 august, după cum a anunțat familia ei, care spune că desecul a avut loc "în somn, în pace și fără durere". Avea 117 ani și 168 de zile.

Cea mai bătrână persoană din lume, Maria Branyas, a murit la vârsta de 117 ani

Spanioloaica Maria Branyas s-a născut la San Francisco, în Statele Unite ale Americii, dar s-a întors în Spania cu părinți, când avea 7 ani. În ultimii ani, ea a locuit într-un azil de bătrâni din orașul catalan Olot.

Maria Branyas a prins ambele războaie mondiale, războiul civil din 1936-1939 și a trecut prin gripa spaniolă din 1918 și pandemia de COVID din 2020-2021.

Cu o zi înainte de deces, Maria a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, administrate de fiica sa: "Mă simt slăbită. Timpul se apropie. Nu plângeți, nu-mi plac lacrimile. Mă cunoașteți, oriunde m-aș duce, voi fi fericită".

Din ianuarie 2023, Maria Branyas a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai bătrână persoană în viață. Precedentul record era deținut de franțuzoaica Lucile Randon, care a murit pe 17 ianuarie 2023. Grupul de Cercetare Gerontologică spune că cea mai bătrână persoană din lume este acum japoneza Tomiko Itooka, în vârstă de 116 ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE