Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac cu rachete rusești în inima Ucrainei. Numărul morţilor a crescut la 23

UPDATE 15 iulie: Numărul morţilor în atacul cu rachete, care a avut loc, joi, în centrul oraşului Viniţa, a crescut la 23, a declarat, vineri dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Regionale Militare de Stat din Viniţa, Svetlana Lisinova, relatează Agerpres.

Numărul total al persoanelor care au necesitat îngrijiri medicale în urma exploziei celor două bombe lansate de armata rusă este de 183.

UPDATE. Un nou bilanț al atacului cu rachete: 21 de morți, între care trei copii. Potrivit autorităților ucrainene, 90 de persoane au fost rănite, iar peste 40 sunt date dispărute.

Cel puțin 17 oameni au murit în orașul ucrainean Vinița într-un atac cu rachete rusești. Alte 90 de persoane au fost rănite. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

Președintele Volodimir Zelenski vorbește despre „un act clar de terorism” asupra populației civile într-o zonă fără obiective militare. Poliția națională a Ucrainei susține că trei rachete ale Rusiei au lovit o clădire de birouri și au deteriorat clădirile rezidențiale din apropiere. Incendiul provocat de lovituri a cuprins 50 de mașini într-o parcare alăturată.

Moscova neagă în permanență că a atacat deliberat obiective civile.

Continuă atacurile în Donbas

Atacurile Rusiei continuă în regiunea Donbas iar oficialii Moscovei au declarat că forțele lor au preluat controlul asupra unor depozite de armament și au ucis peste 350 de militari.

Mai multe orașe din zona Donețk au fost distruse de atacurile artileriei Rusiei. Cea mai afectată localitate este Sloviansk, centrul administrativ al districtului Kramatorsk. În Mykolayev, cel puțin cinci persoane au fost ucise. Analiștii ucraineni sunt de părere că orașele Siversk și Dolyna sunt următoarele ținte ale forțelor ruse.

Ministerul rus al Apărării susține că Ucraina a suferit pierderi semnificative. Purtătorul de cuvânt al instituției a declarat că rachetele de înaltă precizie au ucis peste 350 de militari ai Forțelor Armate ucrainene și au capturat 20 de unități de echipament militar.

Oficialii ucraineni au respins aceste informații și le-au catalogat drept propagandă.

Între timp, luptătorii din Unitatea de Apărare Teritorială, care este o forță de sprijin voluntară pentru armata ucraineană, au luat parte la exercițiile de antrenament militar care au avut loc la periferia capitalei Kiev.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE