Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac armat în orașul Beer Şeva din Israel. O polițistă de 25 de ani a fost ucisă, iar alți 10 oameni au fost răniți

O tânără a fost ucisă și alte 10 persoane au fost rănite în urma unui atac în Israel. Un bărbat înarmat cu un cuțit, dar și cu o armă, a intrat în autogara centrală din orașul Beer Şeva din sudul țării.

Presa israeliană susținte că a fost vorba despre un atac terorist, care a avut loc în jurul orei 14:30. Suspectul a fost neutralizat, potrivit poliției. Atacatorul e posibil să fi acționat singur, însă forțele de intervenție încearcă să vadă dacă a avut complici. La fața locului au venit mai multe ambulanțe.

„Echipele de salvare au declarat moartea unei femei de 25 de ani şi au evacuat zece răniţi spre spitalul Soroka", unii fiind răniţi cu focuri de armă, alţii prin înjunghiere, a precizat ulterior Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, potrivit Agerpres.

Polițiștii susțin că atacatorul a fost eliminat în câteva secunde de forţele de securitate aflate la faţa locului”.

Tânăra ucisă a identificată. Este vorba despre Shira Haya Suslik, o poliţistă de la o unitate de pază de frontierei, "căzută într-o confruntare cu teroristul".

Armata israeliană a fost plasată duminică în stare de alertă de teama unor atentate, cu o zi înainte de marcarea unui an de la atacul fără precedent al Hamas pe teritoriul israelian, atac ce a declanşat războiul din Fâşia Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE