Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac aerian israelian asupra unei școli din Gaza, soldat cu cel puțin 30 de morți

Cel puțin 30 de palestinieni au fost uciși într-un atac israelian asupra unei școli din Deir al-Balah, în centrul Gazei, au declarat oficiali palestinieni din domeniul sănătății, potrivit Reuters.

Ministerul Sănătății din Gaza și biroul de presă al guvernului condus de Hamas au prezentat bilanțul victimelor: cel puțin 30 de oameni au murit, iar peste 100 de persoane au fost rănite.

Israelul spune că școala era un centru de comandă Hamas

Armata israeliană a afirmat într-o declarație că a vizat un ”centru de comandă și control al Hamas în incinta școlii Khadija din centrul Gazei”.

În declarație s-a precizat că școala era folosită pentru lansarea de atacuri împotriva trupelor și ca depozit de arme. Ei spun că au avertizat civilii înainte de atac.

Victimele au fost duse la La spitalul Al-Aqsa din Deir Al-Balah cu ambulanțele. Unii dintre răniți au ajuns și pe jos, cu hainele pătate de sânge.

În loviturile anterioare care au țintit infrastructura civilă, armata israeliană a acuzat gruparea Hamas că a pus civilii în pericol, acuzând-o că operează în cartiere dens populate, având ca acoperire școli și spitale. Hamas neagă această afirmație.

Mai devreme sâmbătă, presa oficială palestiniană a declarat că cel puțin 14 oameni au fost uciși de atacurile israeliene din zori în orașul Khan Younis din sudul țării.

Organizația Națiunilor Unite și oficialii umanitari acuză Israelul că a folosit o forță disproporționată în război și că nu s-a asigurat că civilii au locuri sigure unde să meargă, ceea ce Israelul neagă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE