Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armele folosite de gruparea Hamas ar fi fost furnizate de Coreea de Nord și Iran. Imaginile prezentate de IDF

Oficialii Armatei israeliene (IDF) au expus o serie de arme folosite de gruparea Hamas în atacurile lansate împotriva Israelului, începând cu data de 7 octombrie și susțin că unele dintre acestea ar fi fost furnizate de Iran și de Coreea de Nord.

IDF a prezentat jurnaliștilor un arsenal compus din zeci de arme ce au fost confiscate din zonele în care membrii grupării Hamas au comis atacurile asupra Israelului. Este vorba despre mine, lansatoare de rachete, obuze şi drone fabricate artizanal, transmite agenția France Presse, citată de Agerpres.

”Cred că între 5% şi 10% dintre armele de aici au fost fabricate în Iran. Şi 10% (sunt) nord-coreene. Restul a fost fabricat în Fâşia Gaza", a afirmat un oficial al Armatei israeliene, sub protecția anonimatului.

Cel puțin 1.400 de oameni, majoritatea civili, au murit în urma atacurilor violente lansate de gruparea Hamas, din 7 octombrie. De asemenea, 224 de persoane au fost răpite și luate ostatice de Hamas în Fâşia Gaza.

Drept represalii, Israelul a bombardat neîncetat Fâșia Gaza, ceea ce a dus la moartea a peste 7.000 de persoane, marea majoritate civili, după cum susține Ministerul Sănătății, controlat de gruparea Hamas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE