Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata israeliană a emis mai multe avertismente de evacuare pentru locuitorii din sudul Beirutului

Armata israeliană a emis sâmbătă noi avertismente de evacuare a locuitorilor din suburbiile sudice ale Beirutului, la doar câteva ore după ce avertismentele inițiale au fost urmate vineri noapte de o serie de lovituri aeriene, care au dus dus la moartea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah.

Noile avertismente, emise la ora locală 3 a.m. pe site-ul de socializare X, vizează zone din sudul Beirutului despre care armata a spus că au legătură cu gruparea militantă Hezbollah. Reprezentanții IDF au îndemnat locuitorii să se îndepărteze la cel puțin 500 de metri de clădirile vizate.

Unele dintre avertismente au fost confuze, deoarece hărțile care însoțeau postările de pe rețelele de socializare arătau o zonă mult mai mică decât raza de 500 de metri specificată de armată în jurul clădirilor despre care se spunea că adăpostesc membri Hezbollah.

La începutul acestei săptămâni, armata israeliană a trimis mesaje în limba arabă către posturile de radio din Beirut și chiar pe telefoanele mobile ale locuitorilor, avertizând cu privire la atacuri viitoare. Aceste alerte au fost urmate de peste 1.000 de lovituri israeliene în sudul Libanului.

„FDI nu vor să vă facă rău. Dacă sunteți prezent într-o clădire folosită de Hezbollah, ar trebui să plecați”, arătau mesajele Forțelor de Apărare ale Israelului, potrivit publicației The New York Times.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE