Un nou atac terorist a avut loc în Ierusalim. Un palestinian a împușcat doi bărbați. Victimele au fost transportate la spital, însă rănile nu le pun viața în pericol. Autorul atacului a reușit să fugă și este căutat de poliția israeliană.
Victimele sunt doi bărbați israelieni ultraortodocși de 48 și 50 de ani. Cei doi se aflau în mașină în momentul în care atacatorul a deschis focul asupra lor.
Poliția și soldații israelieni au demarat o amplă operațiune de căutare a atacatorului în Ierusalimul de est. Au fost efecutate percheziții la casele din zonă, în timp ce elicopterele armatei israeliene au survolat zona în căutarea fugarului.
Ce spune ambasadorul Palestinei
Ambasadorul Palestinei în România spune că SUA, Egiptul și Iordania depun un efort susținut pentru ca aceste tensiuni să se încheie.
"Ce se întâmplă în Palestina nu are loc doar în acest an sau în această lună, astfel de lucruri se întâmplă de ani de zile. Este un proces continuu împotriva civililor noștri, împotriva credincioșilor. În acest an există foarte multe tensiuni pentru că avem un guvern extremist în Israel, iar aceste tensiuni ar trebui să reprezinte o amenințare pentru SUA, pentru țările arabe. Și înainte au existat foarte multe vizite diplomatice din partea SUA, iar comunitatea internațională face un apel la calm în această perioadă și încearcă să demareze un act ca toți creștinii și palestinienii să aibă o perioadă relaxată pentru a se putea ruga.
Statele Unite au încercat să aducă ambele părți la un loc, dar și iordanienii și egipteii au încercat acest lucru. După cum știți au existat foarte multe vizite din partea SUA, dar de asemenea am avut întâlniri și în Egipt. Atât Iordania, cât și SUA și Egipt fac eforturi uriașe pentru a face ca această lume să fie pașnică, dar din păcate, din cauza acestui partid de extremă dreapta din Israel este imposibil să avem liniște.
Politica noastră este să nu ne implicăm, în relațiile teritoriale ale Israelului dar de obicei ne afectează. Toate părțile implicate în conflict încearcă să rezolve această situație, dar politica noastră e să nu ne implicăm în politica internă a statului Israel.
Noi suntem sub ocupație și căutăm să avem parte de un drept minim, iar decizia luată în 1993, noi am încercat să intrăm într-un proces de pace, să avem parte de statul nostru, dar din păcate extremiștii din Israel au făcut orice este posibil să nu se întâmple acest lucru. Noi suntem o comunitate normală, la fel ca în Israel avem partide și noi, unele sunt extremiste. Și noi avem aceleași probleme, dar acestea sunt probleme normale, însă nu ni s-a oferit șansa să aducem pacea la masa negocierilor. Din păcate, această situație nu face decât ca gruparea Hamas să devină și mai puternică ”, a declarat ambasadorul Palestine, Issam Masalha.
În ceea ce privește relațiile Palestinei în România, înaltul oficial spune că acestea sunt de peste 40 de ani și una puternică.
”Anul trecut în iunie, președintele nostru a fost în România, a fost o vizită bună, de altfel, președintele nostru l-a întrebat pe Klaus Iohannis, pentru că noi avem încredere în România, dacă ar putea fi o platformă de negocieri la București”, a spus acesta.