Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aeroporturi din mai multe țări europene, amenințate cu perturbarea activității de o acțiune coordonată a activiștilor de mediu

Activiști din cadrul unor ONG-uri ecologiste au lansat o serie de acțiuni aparent coordonate pentru a perturba activitatea mai multor aeroporturi majore europene, ceea ce a dus la numeroase arestări, conform relatărilor agențiilor AFP, EFE și Reuters, citate de Agerpres.

La aeroportul care deservește orașele germane Koln și Bonn, zborurile au fost suspendate timp de patru ore după ce activiștii de mediu ai grupului „Last Generation” au intrat pe platforma aeroportului, tăind gardurile de protecție și lipindu-și mâinile de sol pentru a se imobiliza.

„Astăzi a fost doar începutul. Vom repeta aceste acțiuni în săptămânile următoare în Germania, Europa și în alte părți ale lumii”, a declarat o activistă a grupului, care solicită guvernului german să militeze pentru un acord global de eliminare a petrolului, gazului natural și cărbunelui până în anul 2030.

Anterior, aceeași grupare avertizase că miercuri vor avea loc proteste ecologiste împotriva aeroporturilor din Europa și America de Nord. Totuși, aceste acțiuni nu au provocat perturbări majore, forțele de ordine intervenind la timp.

În acest context, nouă activiști ai grupului „Just Stop Oil” care încercau să perturbe activitatea aeroportului londonez Heathrow au fost arestați de poliția britanică. Imagini publicate de grup arată polițiști britanici reținând persoane pe o șosea din apropierea unei piste a aeroportului.

Cinci membri ai acestui ONG au fost condamnaţi recent în Marea Britanie la pedepse între patru şi cinci ani de închisoare pentru blocarea unei autostrăzi şi au primit sprijin din partea a peste 1.200 de celebrităţi, artişti sportivi sau cadre universitare, care au denunţat „injustiţia” acestor sentinţe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE