Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Actorul Donald Sutherland a murit la vârsta de 88 de ani

Actorul Donald Sutherland, cunoscut din filme precum The Hunger Games și Animal House, a murit la vârsta de 88 de ani, după o lungă boală, potrivit BBC. Se afla la Miami.

Donald Sutherland a murit după o lungă boală

Sutherland a jucat roluri memorabile și în alte pelicule, cum ar fi The Dirty Dozen, MASH, Klute și Don't Look Now.

Cariera lui s-a întins pe mai bine de jumătate de secol și a fost recompensat de-a lungul timpului cu numeroase premii precum Emmy, Globul de Aur și Critics Choice. Nu a fost nominalizat niciodată, însă, la Premiile Oscar, deși a fost considerat de mulți un actor foarte talentat. A primit, totuși, un premiu onorific din partea Academiei în 2017.

Fiul actorului, Keifer, a anunțat moartea tatălui său într-un comunicat.

„Cu inima grea, vă spun că tatăl meu, Donald Sutherland, a decedat. Eu personal cred că a fost unul dintre cei mai importanți actori din istorie”, a spus el, potrivit BBC. „Niciodată descurajat de vreun rol. A iubit ceea ce a făcut și a făcut ceea ce a iubit și nu se poate cere niciodată mai mult de atât. O viață bine trăită”, a spus acesta.

Născut în New Brunswick, Canada, Sutherland a început ca reporter de știri la un post de radio, apoi a plecat în 1957 la Londra, unde a studiat la Academia de Muzică și Artă Dramatică. Au urmat roluri mici, în cinematografia și televiziunea britanică.

A jucat, alături de Jane Fonda, în filmul Klute din 1971. Fonda a câștigat un Oscar pentru rolul ei, iar ulterior, Donald Sutherland și actrița au avut o relație care a ținut doi ani.

Sutherland a lăsat în urmă cinci copii. Și o avere estimată la 60 de milioane de dolari.

Moartea lui survine cu câteva luni înainte să fie publicată cartea sa de memorii, ”Made Up, But Still True”, despre călătoria sa prin lumea filmului.

Știre în curs de actualizare.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE