Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Robinho, condamnat la 9 ani de închisoare. Fostul star de la Real Madrid sau Milan e acuzat de viol

Robinho a primit o pedeapsă definitivă de 9 ani de închisoare, în urma unui proces lung privind acuzațiile de viol în grup. Pe numele său real Robson de Souza, fostul mare mijlocaș ofensiv fusese condamnat prima dată în 2017, în Italia, după o faptă comisă în acea țară în 2013, când era la Milan.

Robinho, condamnat la 9 ani de închisoare

În 2017, justiția italiană care a dictat prima dată sentința a solicitat extrădarea, dar Brazilia a refuzat, în lipsa unui acord de extrădare, iar între timp a venit această decizie. Justiția braziliană a concluzionat că Robinho trebuie să își execute sentința în Brazilia. Hotărârea poate fi însă contestată.

Acum, instanța din Brazilia a luat decizia ca Robinho să ajungă imediat în detenție, în regim închis, conform publicației Marca.

Condamnarea lui Robinho vine după un viol comis în 2013, pe când brazilianul juca la AC Milan, asupra unei femei albaneze, într-un club de noapte din Milano. Justiția italiană a precizat că fostul mijlocaș ofensiv a comis fapta alături de cinci compatrioți, care au îmbătat victima până când aceasta a rămas "inconştientă şi incapabilă să se apere şi apoi au întreţinut raporturi sexuale cu aceasta de mai multe ori. Iar fostul jucător a dat dovadă, în plus, de brutalitate faţă de victimă".

Prima dată, condamnarea a fost confirmată în apel, în 2020. La începutul anului 2022, procuratura generală din Milano a solicitat extrădarea fostului fotbalist şi a emis un mandat de arest internaţional pe numele său. De obicei, Brazilia nu-și extrădează cetățenii.

Până și președintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a avut o luare de poziție, la un moment dat, în acest caz: "A fost mai norocos decât 99% dintre tinerii brazilieni, a câștigat mulți bani și a devenit faimos. Nu avea nevoie să facă așa ceva! Toți cei care comit infracțiunea de viol trebuie să meargă la închisoare".

Ajuns la 40 de ani, Robinho s-a retras în 2020 și are în CV echipe mari, precum Real Madrid, Manchester City, AC Milan, sau Santos. El are 16 trofee în palmares. Pentru naționala Braziliei, el a bifat 100 de selecții și 28 de goluri.

Decizia împotriva lui Robinho a venit chiar în ziua în care un alt fotbalist brazilian, Dani Alves, a fost eliberat condiționat, tot după o condamnare de viol.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE