Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, patru medalii de aur la Campionatul Național

Parcurs perfect pentru David Popovici la Campionatul Național de înot, de la Otopeni. Sportivul în vârstă de 19 ani a câștigat medalia de aur la toate cele patru probe la care a concurat. În plus, el a obținut calificarea la Campionatul European din luna iunie, de la Belgrad - ultimul test înainte de participarea la Jocurile Olimpice.

David Popovici va participa la Europenele de la Belgrad

După medaliile de aur câștigate în probele de 50, 200 și 400 de metri liber, David Popovici a obținut titlul național și în proba de 100 de metri liber.

El s-a impus în finala de 100 de metri liber, probă în care a deținut și recordul mondial din vara lui 2022 până în februarie acest an, când recordul lui a fost depășit de chinezul Pan Zhanle.

Cu un timp de 47 de secunde și 86 de sutimi, sportivul de 19 a obținut și calificarea la Campionatul European de la Belgrad, programat în luna iunie.

David Popovici, multiplu campion național la înot: „Nu mi-am propus niciun timp, însă sunt foarte bucuros că, da, am coborât sub 48 de secunde. Dar era normal ca odată ce mă apropii de vară şi se modifică puțin antrenamentele, să devin din ce în ce mai rapid.”

David Popovici va participa la competiția de la Belgrad din postura de campion european la 100 și 200 de metri liber, titluri obținute în vara lui 2022. Va fi ultimul test înainte de participarea la competiția supremă, Jocurile Olimpice de la Paris.

David Popovici, multiplu campion național la înot: „Eu cred că un aur olimpic nu m-ar face mai fericit. Adică îmi place să visez la un aur olimpic, îmi place să mă gândesc la asta, dar nu trebuie să o duc atât departe încât să cred că îmi va garanta fericirea sau îmi va rezolva toate problemele mele personale sau în legătură cu înotul. Nu mă va face fericit un aur olimpic.” 

Popovici și Stancu sunt calificați la Jocurile Olimpice

Clasat pe locul doi în finala de 100 metri liber, Patrick Dinu s-a calificat, la rândul lui, la Campionatul European. Alergic la clor, el ia zilnic pastile înainte de a intra în apă.

Patrick Dinu, vicecampion național la 100 m liber: „Nimic deosebit, doar să țin sub control. Iau o pastilă dimineața, una seara.”

Cu David Popovici și Vlad Stancu calificați până acum la Jocurile Olimpice, conducerea federației de natație speră să mai adauge cel puțin un sportiv pentru competiția de la Paris.

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație: „Sperăm ca încă un sportiv să obțină calificarea, chiar de aici. Ne dorim să avem un număr cât mai mare de sportivi.”

Campionatul Național de înot în bazin de 50 de metri, de la Otopeni, se încheie duminică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE