Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FCSB a câştigat titlul de campioană a României, după 9 ani. Reacții după meciul cu Farul

FCSB a câştigat titlul de campioană a României la fotbal, sâmbătă seara, după ce a învins-o pe Farul Constanţa cu scorul de 2-1, pe Arena Naţională, în etapa a şaptea a fazei play-off a Superligii.

Victoria a fost adusă de David Miculescu şi Alexandru Băluţă, care au marcat în minutul 26, respectiv 84, în timp ce pentru fosta campioană a înscris Rivaldinho (79).

FCSB nu mai câştigase titlul din 2015, de atunci având şapte clasări pe locul secund şi una pe locul cinci.

''Roş-albaştrii'' mai aveau nevoie de un singur punct pentru a-şi asigura titlul, cu trei etape înainte de finalul sezonului.

FCSB a fost neînvinsă în play-off, având cinci victorii şi două egaluri.

Farul a pierdut al doilea său meci în play-off, având patru victorii şi un egal.

În cele patru dueluri directe din această stagiune, FCSB a învins cu 1-0 în deplasare şi a remizat acasă (1-1) în sezonul regulat, iar în play-off a învins-o pe Farul cu 1-0 şi 2-1.

Reacții după meciul cu Farul

Hagi: FCSB merită titlul, a fost cea mai constantă şi pragmatică echipă

”Felicitări celor de la FCSB. A fost cea mai constantă şi mai pragmatică echipă, e campioana României şi trebuie să o felicităm. Cred eu că merită titlul”, a afirmat Hagi la postul Digisport, după înfrângerea suferită de Farul cu 2-1 în faţa formaţiei FCSB.

”Noi azi am încercat, am vrut, dar nu am prins o zi bună. Azi atât s-a putut, pentru că s-a vrut, s-a muncit, dar asta a fost. Eu am încercat să fac tot ce pot, dar FCSB e într-un moment pozitiv, joacă bine... noi trebuie să ne vedem acum de lupta noastră pentru a prinde Europa. Pentru că vom avea meciuri foarte grele în continuare”, a mai spus Gheorghe Hagi.

Darius Olaru: Merităm acest titlu, pentru că am dominat campionatul

A fost clar anul nostru, merităm acest titlu pentru că am dominat campionatul. Am stat pe locul întâi în clasament de la început până la final şi este meritul nostru şi al staff-ului", a menţionat Olaru la postul Digisport, potrivit Agerpres.

”Acum vom petrece câteva zile... câte vor băieţii, atâtea vom petrece. Aşteptam de mult acest moment şi merităm. Sincer, nici nu ştim cum să ne bucurăm pentru că suntem mulţi tineri şi nu prea ştim ce să facem. Eu am aşteptat acest titlu de când am venit aici, de patru ani şi jumătate. Am muncit pentru acest moment. Acum aşteptăm meciul cu CFR când ni se va acorda trofeul”, a adăugat fotbalistul.

”Acesta este cel mai frumos moment din viaţa mea. Pentru mine va rămâne ceva foarte important pentru tot restul vieţii. Este primul meu campionat şi sunt mândru că joc la FCSB, cea mai iubită echipă. Îmi doresc din tot sufletul să rămân în continuare aici”, a afirmat fundaşul Valentin Creţu.

Creţu s-a arătat bucuros de faptul că el şi colegii săi au reuşit să îi facă fericiţi pe fani aducându-le primul titlu după nouă ani.

”E un sentiment unic. Asta am visat, de când am intrat în vestiar şi am văzut ce băieţi serioşi sunt, ce calitate au şi mi-am dorit din tot sufletul să mă integrez şi să aduc plus”, a declarat, după meci, Alexandru Băluţă, care a marcat golul victoriei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE