Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

F1: Nico Hulkenberg pleacă de la Haas și trece la Kick Sauber, viitoarea Audi, din 2025

Pilotul german Nico Hulkenberg va părăsi echipa Haas la finalul sezonului 2024, când îi expiră și contractul, anunță formula1.com. Acesta va semna cu echipa Stake F1 Team KICK Sauber, care din 2026 va fi preluată de Audi.

Hulkenberg a venit la Haas în 2023, într-o mutare care a însemnat revenirea germanului în Formula 1 după trei ani de absență ca pilot cu normă întreagă.

Vorbind despre plecarea lui Hulkenberg, Ayao Komatsu - instalat în funcția de director al echipei Haas în luna ianuarie a acestui an, înlocuindu-l pe Guenther Steiner - a declarat: ”Aș dori să îi mulțumesc lui Nico pentru contribuțiile sale la echipă în perioada în care a fost aici cu noi - a fost un jucător de echipă excelent și o persoană cu care ne place foarte mult să lucrăm.”

Echipa Stake F1 Team KICK Sauber a anunțat deja că pilotul german va pilota pentru ea începând cu sezonul 2025.

”Cu viteza, experiența și angajamentul său față de munca în echipă, el va fi o parte importantă a transformării echipei noastre și a proiectului Audi în F1. Încă de la început, a existat un mare interes reciproc de a construi ceva pe termen lung împreună. Nico este o personalitate puternică, iar aportul său, la nivel profesional și personal, ne va ajuta să progresăm atât în dezvoltarea mașinii, cât și în construirea echipei.”, a declarat Andreas Seidl, CEO Sauber Motorsport AG.

Pentru KICK Sauber pilotează în prezent Valtteri Bottas și Zhou Guanyu. Contractele ambilor piloți expiră la finalul acestui sezon.

2025, anul mutărilor în Formula 1

Sezonul 2025 de Formula 1 va plin de mutări interesante. Lewis Hamilton a anunțat deja că va pilota pentru Ferrari, lăsând liber locul de la Mercedes. Echipa germană nu a decis cine îl va înlocui pe septuplul campion mondial, însă are pe listă nume precum Max Verstappen, Carlos Sainz (care va pleca de la Ferrari la finalul sezonului) sau Kimi Antonelli, pilotul de 17 ani din Formula 2 format de Mercedes.

Spaniolul Carlos Sainz este și el în căutarea unei echipe, după expirarea înțelegerii cu Ferrari. Acesta ar putea ajunge la Mercedes, însă potrivit unor zvonuri, acesta ar fi dorit și de Red Bull șu Audi.

Pentru cei de la Haas, o variantă pentru înlocuirea lui Hulkenberg ar putea veni din Formula 2. Birtanicul Ollie Bearman a concurat deja într-o etapă de Formula 1, pentru Ferrari, în Arabia Saudită, când l-a înlocuit pe Carlos Sainz, operat de apendicită. Pilotul de 18 ani a impresionat și a terminat cursa pe locul 7.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE