Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacții diverse după revenirea Simonei Halep pe teren. Jocul ei a fost lăudat, iar unele publicații au insistat pe declarația lui Wozniacki

Revenirea Simonei Halep, după un an și șapte luni de pauză, a fost remarcată de mai toată presa internațională. În primul tur al Openului de la Miami, Halep a jucat foarte bine cu Paula Badosa și a pierdut greu, în trei seturi, 6-1, 4-6, 3-6.

Reacția presei stăine după revenirea Simonei Halep, la un an și 7 luni de pauză

"Revenirea a avut loc printr-o luptă dură, istovitoare. (...) În ciuda înfrângerii, performanța fostului nunăr 1 mondial marchează un prim pas în timp ce încearcă să revină la nivelul de vârf al sportului. (...) Ea a rămas relativ constantă pe teren, a avut de luptat cu propriul serviciu, iar Badosa a profitat de scăderea de ritm al adversarei în al doilea set", a scris The Guardian, care remarcă și faptul că adversara Simonei este o fostă ocupantă a locului 2 în lume.

La Miami Open, românca a primit un wild-card și s-a descurcat admirabil în fața Paulei Badosa (locul 80 WTA). Simona a impresionat în primul set, pe care l-a câștigat cu 6-1, în 38 de minute. Lipsa de partide și pauza atât de lungă s-au văzut în seturile următoare.

Și reputata publicației franceză L'Eqipe a remarcat jocul româncei.

"Simona Halep a pierdut în fața Paulei Badosa, scor 6-1, 4-6, 3-6, în primul tur de la Miami Open, dar nu s-a putut abține să nu zâmbească și să nu arate cu degetul mare în sus, către mulțime, când a plecat de pe teren. Pentru Halep, ziua a fost specială, indiferent de rezultat, întrucât a marcat finalul binevenit al unei absențe de 18 luni din competiție, din cauza unei suspendări pentru dopaj. (...) Halep a arătat puternică în primul set împotriva lui Badosa, dar nivelul ei a scăzut în seturile al doilea și al treilea, poate din cauza inactivității și a timpului mare trecut de la un meci oficial. A avut nevoie de îngrijiri la umărul drept, în timpul unui timeout medical, la sfârșitul setului secund și a avut 10 duble greșeli în meci. Dar Halep părea totuși fericită să revină pe teren, în timp ce venea la conferința de presă de după meci", a scris ESPN, care a amintit și de declarația surprinzătoare a Carolinei Wozniacki la adresa româncei.

Abordări asemănătoare au avut și Straitstimes, The West Australian sau First Post.

Straitstimes: "Caroline Wozniacki nu simte vreo bucurie că Simona Halep se întoarce după suspendarea pentru dopaj".

The West Australian: "Wozniacki nu este încântată că Halep a revenit după dopaj", a scris publicația australiană, care a amintit că fanii i-au oferit Simonei o primire călduroasă la primul ei meci de la revenire.

First Post: "Simona Halep suferă o înfrângere în meciul ei de revenire, netulburată de părerea Carolinei Wozniacki cu privire la întoarcerea ei".

Sky Sports a amintit, la rându-i, de reacția danezei Caroline Wozniacki la adresa Simonei și, la fel ca multe alte publicații, a remarcat jocul bun al Simonei, care "părea că nu luase vreo pauză".

Tennis365: "Halep a arătat ca și cum nu ar fi lipsit niciodată, iar primul set l-a terminat în 38 de minute. Însă Badosa, fostă număr 2 mondial, a luptat pentru victorie".

Tennismajors: "În urmă cu doar două săptămâni, românca nu știa dacă va juca din nou tenis profesionist în așteptarea deciziei de la Curtea de Arbitraj Sportiv cu privire la suspendarea pentru substanța interzisă Roxadustat. Dar au fost momente, în timpul meciului ei din primul tur împotriva lui Badosa, la Miami, când părea că Halep nu fusese niciodată plecată."

Tennis Now: "Badosa îi strică revenirea Simonei, la Miami".

Sportskeeda a citat o declarație a Paulei Badosa: "Chiar dacă Simona ar sta zece ani fără să joace, totuși, e Simona".

TSN: "Halep a arătat grozav în primul set, dar a întâmpinat probleme mai târziu, inclusiv necesitatea ca fizioterapeutul să-i maseze umărul drept în timpul unei pauze, la sfârșitul celui de-al doilea set."

G. Cosac: "Îmi doresc foarte mult să se trezească fără dureri foarte mari"

Cu toate că jocul Simonei a fost unul competitiv, startul meciului a arătat, totuși, faptul că fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon nu avea "jocuri în picioare". Iar acest aspect s-a văzut cel mai bine atunci când ea a decis să nu alerge prea mult după unele mingi, deși obișnuia să o facă.

În acest fel de reveniri, este important ca sportivul să nu forțeze, pentru a nu risca accidentări, având în vedere că musculatura nu este obișnuită cu un asemenea ritm.

Totodată, trebuie precizat că și Paula Badosa vine după o accidentare la spate.

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a comentat și el revenirea Simonei Halep, în direct la Euronews România.

George Cosac: "Simona a plecat clar cu șansa a doua. Faptul că timp de un an și jumătate a fost departe de terenul de tenis, faptul că ea a aflat vestea că poate juca și că primește un wild-card doar cu zece zile înainte și acest timp extrem de scurt nu i-a permis să facă cel puțin câteva jocuri de pregătire s-a văzut extrem de clar. După ce a fost chinuită un an și ținută sub stres și sub presiunea deciziilor, a proceselor, etc, a intrat extrem de euforică. Îi dădeam puține șanse pentru că am văzut că, odată cu scurgerea timpului, presiunea mentală, presiunea fizică și-au spus cuvântul.

Faptul că nu a avut o pregătire adecvată unei competiții atât de importante s-a văzut. Ce este important e că își dorește, o știm că este o luptătoare, știm că data viitoare va reveni mult mai puternică pe teren, deja știe că trebuie să facă antrenamente cu jocuri pe puncte și cu siguranță că data viitoare va fi mult mai bună, încrezătoare. Îmi doresc foarte mult ca, în dimineața aceasta, să se trezească fără dureri foarte mari.

Am văzut că a apelat la fizioterapeut la un moment dat, sper să nu fie vreo accidentare serioasă, pentru că, după o pauză foarte lungă, există riscul unei accidentări. Spre deosebire de un joc colectiv, pe echipă, acolo unde știm că, atunci când un sportiv revine după o perioadă lungă de absență și joacă câteva minute, este ajutat de colegi, etc. Dar într-un sport individual și mai ales în tenis, e singură în teren, dar este normal să se întâmple ceea ce s-a întâmplat.

Trebuie să recunoaștem că și Badosa trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere sportiv. După cum știm, în ultima perioadă a câștigat extrem de puțin, locul ei e undeva la 80, are o grămadă de greșeli neforțate, dar una e să dai 2-3 centimetri afară și alta e să dai 2-3 metri, pentru că, la un moment dat, cam așa au fost greșelile ei.

Dar Simona a fost extrem de entuziastă, a jucat bine, cât au ținut-o și bateriile, mental și fizic. În momentul când ea a simțit că poate mai mult, a început să-și pună și o presiune suplimentară, în condițiile în care nici pregătirea ei fizică nu este la parametrii maximi. Sigur că ea și-a dorit foarte mult, dar eu mă tem de accidentări, pentru că jocul te fură la un moment dat. La antrenament, când simți o problemă, imediat te oprești, chemi fizioterapeutul, dar în timpul jocului e mai greu. Doar la schimb poți chema fizioterapeutul. L-am văzut intrând pe teren, sper să nu fie vreo problemă."

Paula Badosa, impresionată de Simona Halep

Și pentru Paula Badosa, meciul cu Simona Halep a reprezentat un reper, mai ales că e prima dată când o învinge. În celelalte două meciuri s-a impus Halep. Românca este una dintre jucătoarele preferate ale Paulei Badosa. Întrebată dacă a fost surprinsă de forma arătată de Simona, jucătoarea din Spania a recunoscut.

Paula Badosa: "Sincer, da (n.r.: a fost surprinsă) pentru că ea a fost una dintre jucătoarele pe care le-am admirat mereu și pot spune că a fost unul dintre idolii mei. Pentru mine, azi a fost foarte dur din punct de vedere mental, așa că, să joc împotriva ei a fost foarte greu. Și de aceea, la început, am început puțin nervoasă. Dar ea mă inspiră cu adevărat și este atât de plăcut să o revăd. Și eu aș aplauda-o. (...)

Chiar dacă Simona Halep ar avea zece ani fără meciuri, totuși, e Simona. (...) Nu am jucat prea mult, iar vremea nu a fost de partea noastră, a bătut vântul. Dar cred că am jucat destul de bine, mai ales în finalul meciului, a fost o luptă grozavă. Sunt fericită pentru victorie. Pentru mine, Simona este o jucătoare foarte dură, mai ales din punct de vedere mental. Am jucat de câteva ori împotriva ei și m-am chinuit destul de mult, așa că este o victorie mare.

Am suferit în primul set, dar am încercat să rămân pozitivă. Nu este ușor, sincer, nu sunt foarte încrezătoare acum, nu am jucat prea mult în ultimul timp, această accidentare a fost foarte dificilă pentru mine. Sper să pot juca mai multe meciuri și să devin din nou acea Paula care este puternică mental. Sper ca asta să se întâmple curând și să revin la nivelul de dinainte, dar știu că va fi foarte greu, va trebui să lupt. Spatele meu este ok, am grijă de el 24 din 24 de ore, 7 zile pe săptămână, dar acum mă dor și alte părți ale corpului, așa că am terminat meciul destul de obosită. Am o zi liberă, e un lucru bun, așa că mă voi recupera și aștept următorul meci".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE