Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția Simonei Halep după declarațiile Carolinei Wozniacki. Daneza, nemulțumită de faptul că "cineva care trișează" a primit wild-card

Simona Halep a revenit pe terenul de tenis după mai bine de un an și șapte luni de pauză, cauzată de suspendarea în scandalul de dopaj cu Roxadustat.

La Miami Open, românca a primit un wild-card și s-a descurcat admirabil în fața Paulei Badosa (locul 80 WTA). Simona a impresionat în primul set, pe care l-a câștigat cu 6-1, în 38 de minute. Lipsa de partide și pauza atât de lungă s-au văzut,apoi, în seturile următoare. Halep a luptat foarte probabil mai mult decât îi permite forma de moment, dar nu a putut trece de Badosa.

Scor final: Simona Halep - Paula Badosa 6-1, 4-6, 3-6, după două ore de joc.

Caroline Wozniacki, nemulțumită de wild-card-ul primit de Simona

O reacție neașteptată a venit însă din partea Carolinei Wozniacki. Daneza, fostă numărul 1 WTA, era printre colegele de circuit cu care Simona se înțelegea foarte bine.

"Nu mă refer direct la Simona, dar dacă cineva trișează intenționat, dacă cineva a fost testat pozitiv pentru dopaj... Înțeleg de ce un turneu vrea un nume mare în competiție, dar este părerea mea personală și nu este o lovitură pentru nimeni, însă nu cred că ar trebui să se acorde wild-card-uri după așa ceva", a spus Caroline Wozniacki.

Reacția Simonei a venit imediat, la conferința de presă de după meciul cu Badosa.

"De ce a spus asta? Nu am făcut nimic rău, nu am trișat, nu m-am dopat. Deci e mai bine să citim decizia TAS, care a acceptat că a fost vorba despre un supliment contaminat, nu de dopaj. Nu am avut niciodată de-a face cu dopajul, deci nu m-am dopat niciodată, așa că nu sunt o trișoare.

Ca o singură persoană să vadă un lucru negativ despre mine nu este atât de important, pentru că sunt sute de oameni care îmi arată dragostea lor, așa că voi accepta și aceste critici", a spus Halep.

Fostul lider mondial a precizat că această revenire a sa la turneul de la Miami a reprezentat un moment pe care nu îl va uita, mai ales că vine după suspendarea sa pentru dopaj, demontată ulterior de TAS.

"Am jucat bine, mă simt bine pe teren, mă simt atât de bine și în afara terenului, cu atât de mulți oameni care sunt foarte drăguți cu mine și care îmi oferă dragoste, așa că aș spune că această zi va rămâne specială pentru mine. Desigur, am avut multe rezultate mari în trecut, dar aici este ceva mai mult decât tenis, este ceva personal. Mulțumesc turneului pentru că mi-a dat wild-card și am posibilitatea de a juca într-o competiție atât de mare, a fost grozav să mă întorc", a spus Halep.

Halep a revenit pe teren după 568 de zile de la ultimul meci

Ultimul meci oficial al Simonei Halep fusese pe 29 august 2022, în primul tur de la US Open, unde a fost eliminată de Daria Snigur. La scurt timp după aceea, ea a fost informată că a fost depistată pozitiv cu Roxadustat și a fost suspendată provizoriu.

Agenția pentru Integritatea Tenisului (ITIA) decis apoi ca suspendarea sa să fie de 4 ani. Simona a apelat ulterior la un tribunal independent, care a menținut decizia, deși, la proces, ITIA chiar a cerut mărirea pedepsei.

În cele din urmă, în martie 2024, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat decizia finală și i-a redus Simonei suspendarea, de la 4 ani la 9 luni, după ce probele arătau că Halep consumase produse contaminate cu Roxadustat.

Însă la momentul verdictului, ea a apucat deja să execute mai bine de un an și jumătate din pedeapsă. Pentru aceste probleme, WTA a decis să discute pe marginea modificării regulamentelor.

Din cauza lipsei de meciuri, Halep a fost scoasă din clasamentul WTA după un an de la momentul suspendării, iar înaintea turneului de la Miami se afla pe locul 1.141. După acest prim tur de la Miami Open, Halep a primit zece puncte WTA și 23.250 de dolari.

Pentru Simona urmează meciurile pentru România, din Billie Jean King Cup, împotriva Ucrainei, care vor avea loc pe 12 și 13 aprilie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE