Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Răspunsul lui Nicolae Ciucă atunci când a fost întrebat dacă Buzăul este în Moldova

Nicolae Ciucă a fost întrebat, sâmbătă, la sediul Biroului Electoral Municipal București, unde Burduja și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei, cum comentează declaraţia lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova, iar dacă spui că este în Moldova este o jignire.

Ce a răspuns Ciucă atunci când a fost întrebat dacă Buzăul este în Moldova

Ciucă a fost prezent la sediul Biroului Electoral Municipal București, sprijindu-l astfel pe candidatul PNL la Primăria Capitalei, Burduja.

Preşedintele PNL a precizat că el s-a simţit român „şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la Pleniţa”, fiind întrebat cum comentează declaraţia mai puțin inspirată de vineri a lui Ciolacu, potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova, iar dacă spui că este în Moldova este o jignire, scrie Agerpres.

Nicolae Ciucă: „În ceea ce priveşte acea declaraţie, vă pot spune că într-adevăr am lucrat şapte ani în Moldova şi în Buzău, iar la un moment dat am fost întrebat dacă după atâţia ani mă simt ca fiind de-al locului. Le-am zis că da, mă simt a fi şi moldovean, pentru că am lucrat acolo şi mi-a plăcut să lucrez cu oamenii. M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”, a declarat liderul PNL, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă Buzăul este în Moldova, Ciucă a spus că „Buzăul este în România. Ştim cu toţii unde este Buzău”.

Lui Ciolacu i s-a cerut demisia după ce a spus că Buzăul nu e în Moldova

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei a cerut demisia lui Marcel Ciolacu, după ce premierul a afirmat: „Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”.

MDM cere demisia lui Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor. Pentru jigniri la adresa locuitorilor regiunii Moldova, premierul Marcel Ciolacu trebuie să demisioneze! (...)

Este limpede că substratul afirmației este în primul rând jignitor pentru întreaga populație a regiunii Moldova, de care domnul prim-ministru găsește de cuviință să se delimiteze într-un mod disprețuitor, gest cu adevărat unic în politica românească la nivel de vârf până la acest moment. În al doilea rând, „bănățeanul de Grindeanu” nu face autostrada din Moldova din banii lui, pe persoană fizică. Autostrăzile sunt construite, în sfârșit, în Moldova la presiunea cetățenilor acestei regiuni care văd, de zeci de ani, cum investițiile îi ocolesc constant, au precizat reprezentanții MDM, pe Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE