Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum va fi vremea de Florii și de 1 Mai 2024. Ce trebuie să știe cei care și-au făcut planuri să meargă la mare

Vremea se încălzește de Florii. În weekend, temperaturile vor urca până la 24 de grade Celsius, spun meteorologii. Cei care și-au făcut planuri să meargă la mare, însă, trebuie să își pună în bagaj și ceva mai gros.

Cum va fi vremea de Florii și de 1 Mai 2024

Temperaturile de pe litoral nu vor depăși 18 grade Celsius nici în ziua de Florii, dar nici de 1 Mai. Meteorologii au anunțat că vremea va fi din ce în ce mai caldă după toate aceste zile mohorâte. Duminică, în ziua când sărbătorim Floriile, temperaturile vor ajunge chiar și la 24 de grade Celsius, cerul va fi senin, iar șansele de precipitații vor fi aproape de zero. Cu toate acestea, temperaturile vor fi mai scăzute decât normalul perioadei.

De 1 Mai, în București, meteorologii au anunțat maxime de 25 de grade Celsius, iar la mare, cerul va fi noros, însă șansele să plouă sunt destul de mici.

Tradiția spune că așa cum este vremea de Florii, așa va fi și în Duminica Paștelui. Meteorologii au început deja să facă prognoza pentru Ziua de Înviere, iar temperaturile ar urma să fie ridicate atunci, cu șanse de precipitații scăzute.

Oana Păduraru, meteorolog ANM: „Urmează o încălzire a vremii la acest sfârșit de săptămână și încălzirea va continua, nu semnificativ, și la începutul săptămânii viitoare. Ne așteptăm ca la acest sfârșit de săptămână, temperaturile maxime să fie cuprinse între 17 și 24 de grade. Cele mai scăzute valori vor fi în zona litoralului, iar cele mai ridicate, în estul Munteniei, partea continentală a Dobrogei, apoi și în regiunile vestice și nord-vestice”.

În săptămâna 29.04.2024 – 06.05.2024, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nordice, potrivit meteoromania.ro.

Oana Păduraru, meteorolog ANM: „La începutul săptămânii viitoare, în partea de vest, nord-vest, vom ajunge chiar la maxime de 26-27 de grade, ceea ce înseamnă valori peste mediile multianuale specifice finalului lunii aprilie și începutul lunii mai. Din estimările pe care le avem chiar în următoarele patru săptămâni, nu se întrevăd schimbări semnificative din punct de vedere termic, totuși tendința este ca după 20 mai valorile termice să se mențină preponderent ridicate, să fie temperaturi în jurul a 25 de grade cu o frecvență din ce în ce mai mare”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE