Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A început ”Litoralul pentru Toți 2024”. Cât costă o noapte de cazare la hotelurile de la mare

A început programul Litoralul Pentru Toți, ceea ce înseamnă reduceri la cazare de peste 40%. Prețurile, care pornesc de la 70 de lei pe noapte, au fost stabilite în așa fel încât turiștii să fie atrași de litoralul și în extrasezon, atunci când, hotelurile sunt aproape goale. Cele mai multe camera au fost rezervate pentru sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, când vremea la mare se va mai încălzi.  

Programul se desfășoară anul acesta în perioada 3 mai - 20 iunie și  1 septembrie - 15 octombrie, iar în cadrul lui se înscriu în fiecare an hoteluri de 2, 3 și 4 stele din toate stațiunile de pe litoralul românesc.  

Prețurile pe litoral, la început de sezon estival 

Mii de rezervări au fost făcute deja în toate stațiunile, spun agenții de turism. 70 de lei costă cea mai ieftină camera la un hotel de două stele din Eforie, în timp ce în Mamaia, la un hotel de patru stele, pentru o noapte de cazare turiștii pot plăti aproximativ 170 de lei, jumătate față cât va costa la începutul sezonului. La all inclusive în Olimp la un hotel de patru stele, turiștii găsesc camere libere la prețul de 465 de lei. 

Multe sectoare de plajă au fost deja amenajate, șezlongurile au fost așezate pe nisip, la fel și umbrelele și îi așteaptă pe toți cei care vor să profite de reducerile de extrasezon. Tot ce mai este nevoie este ca și vremea să țină cu cei care vor să se bucure de soare, la mare. 

Hotelierii speră că prețurile mici îi vor atrage pe turiști până la perioada concediilor, care va anul acesta începe după data de 21 iunie, atunci când vor intra copiii în vacanță. 

Iulian Tenie, proprietar hotel: ”Este un program care avantajează turiștii, cu prețuri extrem de scăzute, cât și pe noi care ne dorim ca sezonul să fie mai dilatat. În cazul proprietății noastre, trei stele, tarifele pleacă de la 164 de lei, pe lângă acest tarif avem marea majoritate a facilităților deschise, piscina cu apă încălzită este funcțională.” 

Chiar dacă în extrasezon la mare nu sunt prea multe de făcut, hotelierii promit că turiștii nu se vor plictisi.

Roxana Taiss, manager hotel: ”Vorbim de sală de fitness, saună, agrement, billiard, piscine, punem la dispoziție și plajă privată dar pentru cei curajoși, desigur.” 

Șezlongurile, mai ieftine cu 50% decât în plin sezon 

Prețuri reduse găsiți și pe plajele private, unde șezlongurile și umbrele costă acum cu 50% mai puțin decât în plin sezon estival. 

Răzvan Chiițan, administrator plajă: ”Prețurile sunt de 15 lei pe șezlong, plaja e amenajată îi așteptăm cu drag sperăm ușor, ușor să se încălzească și vremea după cum vedem pe site-urile  meteo, ușor ușor ajunge la 23, 24 de grade, perfect pentru plajă.”

Ștefan Necula, reprezentant agenție de turism: ”Clienții care aleg să vină pe litoral cu oferta Litoralul pentru toți sunt cei mai smart ca să zic așa pentru că țin la bugetele lor și pot beneficia de sejururi care în timpul sezonului ar putea să fie chiar și duble ca preț.” 

Reducerile programului sunt valabile până pe data de 20 iunie și se aplică la sejururi de minim patru sau cinci nopți de cazare.

Cât costă o noapte de cazare la hotelurile de la mare

Conform litoralulromanesc.ro, la ediția din acest an a programului s-au înscris hoteluri precum: Hotel Modern, Hotel Central sau Hotel Voila, din Mamaia, Hotel Vis, Hotel Cupidon sau Hotel Minerva, din Eforie Nord, Hotel Q, din Neptun-Olimp, sau Hotel Dana, din Venus, ori Hotel Corsa, din Mangalia.

Nopțile de cazare rezervate prin intermediul acestui program pot fi achitate inclusiv cu ajutorul voucherelor de vacanță.

Spre exemplu, potrivit site-urilor agențiilor de turism, o noapte de cazare într-o cameră dublă la Hotel Modern 4* din Mamaia costă 180 Lei, în perioada menționată.

La Hotel Cupidon Eforie Nord 2*, o noapte de cazare pentru două persoane costă 115 Lei.

Programul “Litoralul pentru Toți” se află la ediția cu numărul 43 și este singurul program social din România susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE