DRONĂ
Drone, găsite în Republica Moldova. Incidentele au avut loc în contextul unui nou atac cu drone rusești asupra Ucrainei
Două drone au fost găsite în Republica Moldova și au fost ridicate pentru expertiză. Incidentele vin în contextul în care Rusia a lansat un nou atac cu drone asupra Ucrainei.
Frontiera României, monitorizată cu drone sofisticate. Cum decurge o noapte de supraveghere la granița cu Bulgaria
Drone care surprind orice mișcare de la kilometri, binocluri cu camere de filmat și mașini cu termoviziune. Cu ajutorul lor, polițiștii de frontieră stau la pândă la granițe 24 de ore din 24.
Dronele ar putea fi distruse dacă intră ilegal în țară. Ministerul Apărării a pus în dezbatere publică proiectul de lege
Piloții români ar putea distruge dronele aflate - fără drept - în spațiul aerian al României. Asta prevede proiectul de lege pus astăzi în transparență decizională de Ministerul Apărării.
MApN face pași legislativi pentru a putea doborî drone. Armata a dezbatut public modificările care le permit misiuni pe timp de pace
La un an după ce armata a cules rămășițele primei drone rusești căzute pe teritoriul românersc, una dintre modificările legislative de care ar avea nevoie piloții pentru a putea trage într-o dronă străină a fost pusă în dezbatere publică.
A doua dronă kamikaze în două zile, în Constanța. A pătruns 19 km pe teritoriul României, prin zona Gura Portiței. Patru avioane de luptă au fost ridicate
Ministerul Apărării a anunțat că sistemul de supraveghere a pierdut semnalul radar la sud de localitatea Cogealac, în jurul orei 4.30, iar încetarea alertei aeriene a fost transmisă în jurul orei 5.10.
UPDATE. MApN: O „țintă aeriană ar fi pătruns pe teritoriului național pe o distanță maximă de 14 km”. Aeronave F-16 și F-18 au fost ridicate în aer
Ministerul Apărării a anunțat că sistemul radar al armatei române a detectat o "țintă aeriană de mici dimensiuni" deasupra Mării Negre, la aproximativ 150 de kilometri est de Mihail Kogălniceanu.
Primul portavion pentru drone din Europa e construit la Galați, pentru Marina portugheză, asta în timp ce România are în dotare nave vechi și insuficiente
Primul portavion pentru drone din Europa este construit în România, la Șantierul Naval din Galați. Nava nu este pentru noi, ci este destinată Marinei portugheze, în timp ce Forțele Navele Române au în dotare, în mare parte, nave militare vechi de peste 30 de ani.
UPDATE. MApN: Atacuri cu drone la graniţa Ucrainei cu România. Patru aeronave, ridicate de la sol pentru monitorizarea situaţiei
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că patru aeronave de luptă au fost ridicate de la sol, în noaptea de joi spre vineri, pentru a monitoriza situaţia de la graniţa cu Ucraina, unde forţele ruse au atacat cu drone infrastructura portuară.
MApN: Fragmente de dronă de origine rusă, descoperite în apropierea localității Plauru din județul Tulcea
Specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi ai Serviciului Român de Informaţii au găsit marţi fragmente de dronă de origine rusească. Acestea au fost descoperite într-o zonă aflată la sud de localitatea Plauru din judeţul Tulcea, informează MApN.
NATO explorează o nouă tehnologie a dronelor, pe măsură ce „cutia Pandorei” se deschide în războiul Ucraina-Rusia
În timp ce două drone înconjoară un camion militar, doi soldați scapă din vehicul, iar o a treia dronă sosește, făcând ca celelalte două să se prăbușească brusc și să emită un munte de fum.
Arsenal nuclear lovit de ucraineni în Rusia? Ce era în depozitul a cărui explozie a declanșat seismografele și căldura a fost detectată din spațiu
Experții spun că această acțiune ar putea avea cel mai mare impact asupra arsenalului militar al rușilor, în tot acest război, de la începutul lui.
Dronele rusești care intră în spațiul NATO ar putea fi doborâte. Miniștrii Apărării din flancul estic al Alianței s-au întâlnit: „Un răspuns robust și coordonat”
Atacutile Rusiei s-au diversificat, iar săptămâna trecută, rușii au folosit bombardiere strategice pentru a lovi o navă de cereale civilă în Marea Neagră, în zona economică exclusivă a României.
Dronă contra dronă. Ucrainenii au arătat un clip video în care un UAV rusesc este doborât de unul ucrainean
Ucrainenii au anunțat de ceva timp că au reușit să dezvolte drone performante, interceptoare și interceptoare-kamikaze, concepute exact în acest scop sau pentru misiuni de recunoaștere.
Fost ministru al Apărării, despre ultima dronă care a pătruns în România: „Orice aparat neidentificat poate fi doborât"
În urmă cu câteva zile, o nouă dronă trimisă de ruși a pătruns în România, în zona localității Periprava, unde MApN spune că au fost găsite fragmente din aparatul de zbor.