Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zeci de protestatari arestați în Marea Britanie. Au scandat lozinci anti-migrație și au atacat poliția, cu sticle, torțe și cărămizi

Peste 90 de protestatari au fost arestați în Marea Britanie, în urma violențelor care s-au extins în mai multe orașe din Regatul Unit. Manifestanții au scandat lozinci anti-migrație și au atacat poliția cu sticle, rachete de semnalizare și cărămizi. Mai mulți ofițeri au fost răniți.

Violențe în Marea Britanie

În Bristol, poliția a folosit câini antrenați special pentru a dispersa manifestanții care strigau "salvați-ne copiii".

Mai mulți ofițeri de poliție au fost răniți în urma violențelor care s-au extins în câteva regiuni din Marea Britanie, după ce un adolescent a înjunghiat mortal trei fete care erau la cursurile de dans, în urmă cu câteva zile.

Manifestații au fost și în Liverpool. Protestatarii au strigat lozinci anti-migrație și au cerut guvernului să oprească bărcile care traversează Canalul Mânecii. Ei au aruncat cărămizi, sticle și rachete de semnalizare în poliție. Un ofițer a fost lovit la cap.

Violențe s-au înregistrat și pe străzile din Belfast, în Irlanda de Nord.

Yvette Cooper, ministrul britanic de interne: "Violența infracțională și dezordinea nu își au locul pe străzile Marii Britanii. Am spus clar poliției că are tot sprijinul nostru pentru a lua cele mai ferme măsuri posibile împotriva infractorilor."

Unii protestatarii au recurs la acte de vandalism și au încercat să forțeze intrarea într-un hotel. O secție de poliție și mai multe magazine au fost incendiate.

La începutul săptămânii trecute, un adolescent de 17 ani a fost arestat după un atac cu cuțitul, în care cele trei fete și-au pierdut viața în Southport. Imediat după incident, s-a zvonit că autorul atacului este un imigrant musulman, ceea ce a generat protestele violente ale extremiștilor de dreapta. Judecătorul de caz a dispus dezvăluirea identității atacatorului pentru a calma spiritele. Adolescentul este născut în Țara Galilor, iar părinții sunt originari din Rwanada.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE