Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zece medalii pentru România la Campionatele Mondiale de Atletism din Suedia, la categoria masters

După rezultatele bune obținute la Jocurile Olimpice 2024, vin altele din partea atletismului. La Mondialele de atletism de la Goteborg, România a obținut zece medalii. De precizat că este vorba de categoria masters, iar Mondialele s-au desfășurat în aer liber.

Zece medalii pentru România la Mondialele de Atletism din Suedia

Nicoleta Sasu, legitimată la Athletic Târgu Lăpuş, s-a întors acasă cu două titluri de vicecampioană mondială. Ea a cucerit medaliile la categoria de vârstă F35, ambele cu echipa. Prima medalie câştigată a fost în cadrul probei de 8 km cross-country, alături de Anca Maria Iuga, din Oradea, şi Georgeta Romaniuc, din Bistriţa-Năsăud. Cea de-a doua, în aceeaşi componenţă – Anca Maria Iuga şi Georgeta Romaniuc, la proba de semimaraton, cu timpul 4:34:49.

Comunicat Agenția Națională pentru Sport: "În perioada 13-25 august, la Goteborg, în Suedia, s-a desfășurat cea de-a 25-a ediție a Campionatelor Mondiale în aer liber rezervate categoriei Masters, competiție care a reunit 8450 de concurenți, reprezentând 103 țări.

Cele 10 medalii ale sportivilor tricolori - 2 de aur, 5 de argint și trei de bronz - au clasat România pe locul 36, din 69 de națiuni care au obținut asemenea trofee.

Iată lista medaliaților:

Aur - Adrian Neagu / M70 / lungime

Aur - Beatrice Puiu / W35 / heptatlon

Argint - Coculeana Oltean / W65 / greutate,

Argint - Beatrice Puiu / W35 / înălțime

Argint - Echipa României W35 / 8km-cross country

Argint - Nicoleta Ciortan / W45 / semimaraton

Argint - Echipa României / W35 / semimaraton)

Bronz - Constantin Andonii / M35 / 200m400 m

Bronz - Echipa României / W45+ / semimaraton."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE