Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski: Cel puțin 21.000 de mercenari Wagner au fost uciși în timpul invaziei rusești în Ucraina

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a declarat că cel puțin 21.000 de mercenari Wagner au fost uciși în timpul invaziei rusești în Ucraina. El subliniază că gruparea lui Evgheni Prigojin a suferit „pierderi enorme”, mai ales în estul Ucrainei, unde luptau „cele mai puternice” unități ale companiei de mercenari. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Rusia a lansat un nou atac cu drone asupra capitalei ucrainene, primul din ultimele 12 zile. Potrivit Reuters, s-au auzit explozii similare cu sunetul sistemelor de apărare aeriană în momentul în care au lovit țintele, potrivit CNN.

Zelenski a dezvăluit că „trupele ucrainene au ucis 21.000 de mercenari Wagner doar în estul Ucrainei”, iar alți 80.000 de mercenari ai grupării lui Prigojin au fost răniți. El a descris aceste pierderi ca fiind „enorme” pentru compania de mercenari Wagner PMC, menționând că acești luptători sunt în mare parte „personal motivat al Armatei Ruse”, majoritatea fiind „pușcăriași care nu mai au nimic de pierdut”.

Aceste afirmații ale președintelui Zelenski vin la doar o săptămână după rebeliunea întreruptă a lui Evgheni Prigojin și după plecarea acestuia în exil în Belarus. Situația din Ucraina rămâne tensionată, iar conflictul continuă să aibă repercusiuni semnificative asupra regiunii și a vieților oamenilor implicați în lupte.

Rusia lansează primul atac de noapte cu drone asupra Kievului din ultimele 12 zile

Rusia a lansat în noaptea de sâmbătă spre duminică un atac cu drone asupra Kievului după o pauză de 12 zile, sistemele de apărare aeriană distrugând toate ţintele pe măsură ce se apropiau, informează Reuters.

"Un alt atac inamic asupra Kievului", a spus într-o postare pe Telegram Serhii Popko, generalul-colonel care conduce administraţia militară a capitalei."În acest moment nu există informaţii despre posibile victime sau pagube".

Reuters a confirmat că s-au auzit explozii asemănătoare cu sunetul sistemelor de apărare ariană în momentul în care lovesc ţinte.

Nu au fost comunicat imediat informaţii despre amploarea atacului.

Capitala Kiev, regiunea sa şi o serie de regiuni din centrul şi estul Ucrainei au fost sub alerte de raid aerian timp de aproximativ o oră după ora locală 2 am (23:00 GMT).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE