Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin, interzis în Republica Moldova. Dorin Recean, premier moldovean: ”Federația Rusă nu poate să ne spună ce trebuie să facem”

Președintele rus, Vladimir Putin, face parte din lista oficialilor ruși care nu au dreptul să intre pe teritoriul Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către premierul moldovean, Dorin Recean, la postul TV8 din Chișinău.

”Federația Rusă nu poate să ne spună ce trebuie noi să facem sau ce nu trebuie să facem”, a fost mesajul lui Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova.

Autoritățile moldovene au aprobat o listă cu mai mulți oficiali ruși care ar fi responsabili sau susțin agresiunea împotriva Ucrainei. Toți cei din această listă sunt indezirabili pe teritoriul Republicii Moldova, a spus premierul de la Chișinău.

Potrivit listei, accesul în țară este interzis și oficialilor care se implică sau doresc să influențeze procesele politice ale Republicii Moldova.

Recent, autoritățile moldovene nu i-au permis accesul în țară unui lider regional din Rusia, iar un diplomat al ambasadei ruse la Chișinău a fost declarat persona non-grata.

În replică, Moscova i-a declarat indezirabili pe trei deputați moldoveni, dar și pe ministrul Afacerilor Interne.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE