Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Coreea de Nord încearcă să atragă turiștii ruși cu un clip de promovare bizar

Compania de stat Korea International Travel Company a lansat un clip bizar în încercare de a atrage turiști în Coreea de Nord. Reclama de o calitate slabă, în care apar plaje aproape goale și cer înnorat, a atras atenția internetului.

Mai mulți tineri, care par a fi ruși, se distrează pe o plajă din Coreea de Nord. Reclama îi vizează în mod clar pe potențialii turiști din Rusia. Dar cât de atractiv este, de fapt, acest clip?

La începutul anului, Coreea de Nord și-a deschis granițele pentru turiștii ruși

Coreea de Nord nu se află pe lista de călătorii a multor persoane, fiind o țară izolată. La începutul anului, și-a arătat deschiderea pentru turiștii din Rusia.

În februarie, aproximativ 100 de turiști din Rusia au intrat în Coreea de Nord pentru o excursie de schi de patru zile la stațiunea de schi Masikryong. A fost pentru prima dată de la pandemie când granița țării a fost deschisă.

Vladimir Putin, aliat al lui Kim Jong Un

Președintele rus Vladimir Putin, un aliat al liderului nord-coreean Kim Jong Un, a vizitat Coreea de Nord în luna iunie, cei doi semnând un acord de ajutor reciproc, în cazul în care una dintre națiuni este atacată.

A fost un semn că Rusia și Coreea de Nord continuă să își consolideze alianța, care a devenit mai strânsă în ultimii ani.

Videoclipul a fost filmat pe plaja Majeon

Spotul publicitar din Coreea de Nord a fost lansat de compania de stat Korea International Travel Company și, în mod surprinzător, a apărut pe platforma de socializare Reddit.

Videoclipul, despre care se spune că a fost filmat pe plaja Majeon din provincia Hamgyong de Sud, în estul țării, arată tineri ruși jucând volei și înotând în mare.

Alții se plimbă cu jet ski-ul prin valuri și o femeie se delectează cu o partidă de shadowboxing.

Calitatea audio este foarte proastă, majoritatea părții de sunet fiind acoperită de valuri care se sparg și pescăruși gălăgioși.

Femei în costume de baie, deși în Coreea de Nord sunt interzise

La un moment dat, un cuplu vorbește la cameră, dar, din cauza lipsei microfoanelor sau a subtitrărilor, este greu de înțeles ce spun de fapt.

Un jurnalist Euronews vorbitor de limbă rusă a reușit să distingă „Mare foarte frumoasă, multe...” și „Plajă foarte curată, mare frumoasă” - și cam atât.

Pe tot parcursul filmului apar femei în bikini - în ciuda faptului că se zvonește de mult timp că în țara totalitară sunt interzise costumele de baie sumare.

Cu toate acestea, experții au sugerat că Coreea de Nord ar putea închide ochii la străinii care poartă bikini și să relaxeze regulile stricte impuse propriilor cetățeni, care duc o viață reprimată și dificilă.

Coreea de Nord intenționează să deschidă turismul și pentru China

Rămâne de văzut dacă reclama va funcționa sau nu, dar cu siguranță face parte dintr-o serie de măsuri de promovare a turismului rusesc în Coreea de Nord.

Coreea de Nord a înregistrat o scădere constantă a PIB-ului de la an la an și ar putea avea nevoie de o injecție financiară din partea turismului.

Există chiar zvonuri conform cărora Phenianul intenționează să deschidă turismul către cea mai mare piață economică a sa, China, în viitorul apropiat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE