Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kim Jong Un vrea să crească exponențial arsenalul nuclear din Coreea de Nord

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a anunțat recent că regimul său urmărește o extindere rapidă a capacităților nucleare, intenționând să mărească numărul de arme nucleare „în mod exponențial”, conform agenției de știri KCNA, citată de Reuters.

Într-un discurs susținut luni, cu ocazia aniversării formării Coreei de Nord, Kim a afirmat că țara trebuie să fie pregătită să folosească arsenalul nuclear în orice moment, pentru a asigura protecția statului.

Liderul de la Phenian a subliniat că această pregătire este crucială în fața „diverselor pericole” pe care le identifică din partea Statelor Unite și a aliaților lor.

Kim Jong Un: Țara se confruntă cu o amenințare gravă

Kim a mai precizat că țara se confruntă cu ceea ce el consideră o „amenințare gravă”, venită din partea unui grup militar nuclear condus de SUA în Asia.

În paralel, Cho Chang-rae, adjunctul ministrului sud-coreean al apărării, împreună cu reprezentanții Statelor Unite și Japoniei, au criticat diversificarea recentă a mijloacelor de livrare a armelor nucleare de către Coreea de Nord, precum și multiplele teste cu rachete balistice efectuate de regimul de la Phenian.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE