Victor Ponta a remarcat efectul produs de revenirea celor de la FCSB în Ghencea, după 8 ani, unde echipa lui Gigi Becali a jucat pentru prima dată pe noul stadion și unde a doborât recordul de asistență. Fostul premier a ținut să-l ironizeze pe juristului Clubului Armate Steaua, Florin Talpan, cel care se luptă de mai mulți ani, în instanță, cu FCSB, în ceea ce privește numele echipei și alte dispute juridice. Pe rețelele de socializare, Ponta a ținut să-l ironizeze pe colonelul Talpan.
Victor Ponta: "Stadionul a fost sechestrat de un bugetar îmbrăcat în uniformă de militar"
"După mai mulți ani am revenit pe Arena Steaua din Ghencea pentru meciul FCSB – CFR Cluj . Sunt `stelist` de peste 40 de ani; am fost de nenumărate ori la meciuri istorice sau obișnuite.
Stadionul este construit din bani publici (400 milioane de RON) și trebuie să fie deschis suporterilor care plătesc bilet și vin să își încurajeze echipa (pentru azi toate locurile au fost ocupate – aproape 30.000)! Toți cei prezenți azi acolo am strigat `Forța Steaua` și toți am fi fericiți să vedem o singură echipa, unită și puternică (nu două care se sfâșie între ele din ambiții stupide, orgolii, prostie sau ticăloșie)!
Stadionul a fost `sechestrat` de un bugetar îmbrăcat (din păcate) în uniformă de militar care plângea pe la showuri televizate! Haideți să avem din nou sport în România – să lăsăm suporterii să își susțină echipele – să convingem tinerii să vina la stadion sau în sălile de sport!", a scris Victor Ponta, pe Facebook.
Câți bani a încasat FCSB după meciul cu CFR Cluj, jucat pe stadionul din Ghencea
Stadionul Steaua a costat aproape 100 de milioane de euro. În iulie 2021 a fost inaugurat, iar de atunci, FCSB a cerut în repetate rânduri să fie lăsată să joace și ea în Ghencea, pentru că stadionul a fost construit din bani publici, chiar dacă se află pe terenul Armatei. Numai că oficialii din Clubul Sportiv al Armatei Steaua au refuzat sistematic să-i permită echipei lui Gigi Becali să evolueze acolo, având în vedere că există litigii între părți.
Refuzul sistematic al celor de la CSA a stârnit valuri de critici, având în vedere că o asemenea investiție "nu-și scoate banii". În plus, echipa din Liga 2, CSA Steaua, care evouează acolo, nu produce suficiente venituri pentru a acoperi măcar cheltuielile de mentenență a arenei. De exemplu, 35.000 de euro reprezintă doar chiria. În plus, CSA Steaua nu are drept de promovare în prima ligă pentru că nu e club de drept ptivat și e finanțat de stat. Astfel, nu produce performanțe, ceea ce înseamnă o risipă de bani.
Când FCSB a revenit în Ghencea, după o pauză de 8 ani, cu ocazia derby-ului cu CFR Cluj. La meciul jucat din etapa a patra a Ligii 1, a fost depășit recordul de spectatori pe noul stadion. Au asistat 28.519 spectatori, la o capacitate a arenei de 31.254 de locuri, cu mențiunea regulamentul prevede că trebuie lăsate zone libere, pentru siguranță. De precizat că peste 20.000 de bilete s-au vândut în 24 de ore.
Revenirea celor de la FCSB în Ghencea înseamnă astfel și o lovitură financiară. Prețurile biletelor au fost cuprinse între 30 de lei, la peluze, și 200 de lei, la VIP, astfel că, la un calcul simplu, veniturile au fost în jur de 360.000 de euro. Din această sumă, 35.000 de euro reprezintă chiria și sistemul de operare, iar 25.000 de euro înseamnă cheltuieli cu firma de pază, cu stewarzi, cu serviciul de catering și altele.
Precedentul record de asistență pe acest stadion a fost stabilit în aprilie 2023, la partida CSA Steaua - Dinamo, când dinamoviștii erau în Liga secundă, iar în tribune au fost prezenți 21.522 de spectatori.
Pe locul 3 la capitolul asistență se situează meciul România U21 - Spania U21, de la EURO 2023, care a fost văzut din tribune de 21.227 de spectatori. Au urmat România - Grecia, din martie 2022, cu o asistență de 20.000 de spectator, iar apoi partida România - Armenia, din octombrie 2021, când au fost 13.576 de spectatori în Ghencea.