Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Val de reacții după ce imnul României a răsunat pe Allianz Arena din Munchen: ”Am simțit cele mai puternice emoții și fiori din ultimii ani”

Momentul în care imnul național a fost cântat pe Allianz Arena din Munchen de cei 30.000 de suporteri, înaintea meciului României cu Ucraina, a creat un val de emoție pe rețelele de socializare.

Fanii români au fost profund impresionați de solidaritatea și patriotismul demonstrat de cei prezenți pe stadion.

La postarea urcată de Euronews România pe canalul de Youtube, utilizatorii și-au exprimat părerea cu privire la acest moment.

Un comentator a spus: "A mai plâns cineva la ascultarea imnului național al României? Chiar dacă nu e pasiunea mea fotbalul, mă bucur din suflet pentru această victorie a românilor mei! Iubesc România".

”Nu sunt fană fotbal dar când mi-am auzit imnul am simțit cele mai puternice emoții și fiori din ultimii ani. România te iubesc”, a mai spus un altul.

”Românul adevărat când aude imnul iî dau lacrimile. Vă iubesc români, suntem năpăstuiți dar încă mai știm sa ne bucurăm”, este un alt comentariu la videoclipul urcat de Euronews România.

”Am fost pe stadion,toți românii inclusiv eu aveam lacrimi în ochi, o emoție puternica ne-a cuprins pe toți, imnul României sa răsune pe Allianz Arena plină de români e ceva ce se întâmplă cred o data în viată. A fost experienta vietii mele”, a spus un altul.

România, cea mai clară victorie a sa la un turneu final

Naţionala de fotbal a României a obţinut, luni, cea mai clară victorie a sa la un turneu final, indiferent dacă e vorba de EURO sau Cupă Mondială, 3-0 cu Ucraina, la Munchen, la Campionatul European din Germania.

Anterior, cea mai mare diferenţă a fost de două goluri, România - Columbia 3-1, la CM 1994.

Singurul meci anterior în care tricolorii nu au încasat gol la EURO a fost în urmă cu 16 ani, când Adrian Mutu et comp au remizat cu Franţa, 0-0.

România a marcat doar pentru a doua oară trei goluri într-un meci la EURO, după 3-2 cu Anglia la ediţia din 2000.

Prin golul lui Denis Drăguş, venit în urma unui corner, România a ajuns la şase goluri înscrise din faze fixe din cele 13 reuşite la EURO.

Portarul Florin Niţă a devenit luni cel mai vârstnic internaţional român care a evoluat la EURO, la 36 de ani şi 350 de zile.

El l-a devansat pe Lucian Sânmărtean, care avea 36 de ani şi 98 de zile când a evoluat contra Albaniei, la EURO 2016.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE