Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Deși Kievul e criticat pentru contraofensiva prea lentă, soldații ucraineni din zona Bahmut reușesc să înainteze pe front, în fiecare zi. În timp ce atacurile din sud au stagnat săptămâni întregi, forțele ucrainene au organizat în mod repetat atacuri reușite asupra pozițiilor rusești din apropierea Bahmutului.

Ministerul Apărării a dat publicității imagini care arată că, în ciuda criticilor potrivit cărora contraofensiva este prea lentă, aceste trupe fac progrese.

Soldații spun că sunt mândri că fac parte din serviciul de grăniceri de stat. Acesta a fost înființat special în februarie anul trecut pentru a ajuta la eliberarea teritoriilor ocupate de trupele rusești, la începutul invaziei.

Mihailo, soldat ucrainean: "Este satisfăcător să știi că ți-ai atins ținta. Îmbunătățește starea de spirit și motivația. Este plăcut să știi că munca dă roade. Este plăcut să știm că am muncit și că am recuperat o bucată din pământul nostru. Este foarte bine, ne motivează. Toată lumea este mulțumită că s-a terminat. Așa că trebuie să mergem înainte și totul va fi bine."

Dar soldații spun că nu luptă pentru glorie, ci pentru patrie și pentru familiile lor.

Yaroslav, comandat: "M-am înrolat în armată în primele zile ale invaziei la scară largă. Motivația mea a fost să-mi protejez familia și țara. Și asta nu s-a schimbat."

Experții militari spun că lucrurile vor deveni mai dificile pe măsură ce se apropie iarna. Cine va fi cu un pas inainte pe frontul de luptă va avea câștig, susțin ucrainenii. Kievul crede că avantajul este de partea lor, însă și Moscova spune că reușita le aparține.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE