Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trump anunță în ce condiții SUA va șterge Iranul de pe fața Pământului. Reacția oficialilor de la Teheran

Donald Trump, candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale din Statele Unite, și-a exprimat speranța că America va şterge Iranul ”de pe faţa Pământului” în cazul în care oficialii iranieni îl vor asasina.

Fostul președinte american a reacționat după ce premierul premierul israelian Benjamin Netanyahu a vorbit despre o astfel de ameninţare, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

”Dacă îl «asasinează pe preşedintele Trump», ceea ce este întotdeauna o posibilitate, sper că America va anihila Iranul, îl va şterge de pe faţa Pământului. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, liderii americani vor fi văzuţi ca nişte laşi «fără curaj»”, a scris fostul preşedinte Donald Trump într-un mesaj pe reţeaua sa Truth Social”, conform sursei citate.

Netanyahu: Iranienii au ameninţat chiar că îl vor asasina pe preşedintele Trump

În timpul discursului susținut miercuri în faţa Congresului SUA, premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat că, ”după cum am aflat recent, ei (Iranul) au ameninţat chiar că îl vor asasina pe preşedintele Trump”.

De altfel, autorităţile americane au primit în urmă cu câteva săptămâni informaţii potrivit cărora Teheranul punea la cale un complot împotriva lui Donald Trump. Acest lucru a avut ca efect consolidarea măsurilor de protecţie a republicanului.

Iranul a respins acuzaţiile, pe care le-a descris drept "răuvoitoare".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE