Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Transnistria vrea să organizeze propriul referendum european

Autoritățile separatiste din regiunea transnistreană a Republicii Moldova iau în calul organizarea propriului referendum privind relațiile cu Uniunea Europeană.

În Republica Moldova, are loc un referendum pe 20 octombrie

Asta în contextul în care pe 20 octombrie cetățenii Republicii Moldova urmează să decidă în cadrul unui referendum constituțional dacă susțin integrarea europeană a țării.

Așa-zisul minister de externe de la Tiraspol a acuzat Chișinău că ar fi „izolat locuitorii din regiune”, care nu vor avea posibilitatea să-și exprime opinia la referendumul din 20 octombrie.

Nu vor fi deschise secții de votare și pe teritoriul transnistrean

De fapt, administrația separatistă este nemulțumită că nu vor fi deschise secții de votare și pe teritoriul transnistrean, acolo unde autoritățile constituționale nu dețin controlul.

Totuși, locuitorii din regiune vor avea posibilitatea să participe atât la alegerile prezidențiale, cât și la referendum.

Locuitorii din regiunea separatistă dețin buletine de indentitate eliberate de Republica Moldova

Comisia Electorală Centrală de la Chișinău a autorizat deschiderea a 30 de secții de votare în localitățile de lângă granița administrativă cu regiunea transnistreană, unde vor putea să voteze alegătorii din raioanele din estul țării, controlate de regimul separatist.

În prezent, majoritatea locuitorilor din regiunea separatistă dețin buletine de indentitate eliberate de Republica Moldova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE