Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Summit BRICS: Secretarul general al ONU se întâlnește cu Putin după mai bine de doi ani

Kremlinul a anunţat luni o întâlnire între Vladimir Putin şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres, preconizată pentru joi, în marja summitului BRICS, prima între cei doi lideri în Rusia din aprilie 2022, după ofensiva rusă din Ucraina, relatează France Presse şi EFE.

La finalul summitului BRICS din Kazan, "vor avea loc şapte întâlniri bilaterale", între care una cu „secretarul general al ONU, Antonio Guterres", a declarat consilierul diplomatic al Kremlinului, Iuri Uşakov, într-o conferinţă de presă la Moscova.

Va fi prima vizită a lui Antonio Gutteres în Rusia după cea din 26 aprilie 2022.

Guterres s-a întâlnit atunci la Moscova cu Putin, care i-a spus că el crede într-un rezultat „pozitiv" al negocierilor cu Ucraina. De atunci, Moscova şi Kievul au încetat orice fel de negocieri oficiale, iar poziţiile lor par ireconciliabile în etapa actuală.

Într-un moment în care este vizată de sancţiuni internaţionale severe, Rusia intenţionează să demonstreze săptămâna aceasta la Kazan eşecul politicii de izolare şi de sancţiuni instituite de ţările occidentale ca represalii pentru invazia sa în Ucraina.

„Rusia nu este izolată. În lumea de astăzi este foarte dificil să izolezi o ţară, mai ales una ca Federaţia Rusă", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, cu câteva zile înainte de summit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE