Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA, îngrijorate de amenințarea nucleară rusă. Serviciile secrete: Moscova ar putea folosi o armă nucleară

Liderii militari din Rusia ar fi discutat despre modul și perioada în care ar putea folosi arme nucleare pe câmpul de luptă, potrivit serviciilor secrete americane. Casa Albă și-a exprimat deja îngrijorarea cu privire la un potențial atac nuclear rusesc în Ucraina.

Potrivit surselor din serviciile secrete americane, Moscova ar putea folosi o armă nucleară tactică în Ucraina. Președintele rus Vladimir Putin a negat că ar avea intenția de a folosi arme nucleare în Ucraina. Acesta a descris situația ca făcând parte din eforturile Occidentului de a-și asigura dominația mondială. Putin a mai spus că orice tentative sunt sortite eșecului.

Rusia va folosi armanetul nuclear pentru apărare

O declarație publicată de Ministerul rus de Externe privind "prevenirea războiului nuclear" anunță că Rusia ar fi justificată să recurgă ipotetic la arme nucleare doar ca răspuns la o agresiune ce implică utilizarea de arme de distrugere în masă sau atunci când însăși existența statului este în pericol.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, spune că astfel de discuții sunt iresponsabile.

„Încă nu am văzut niciun indiciu că rușii fac pregătiri pentru o astfel de acțiune. Dar toate acestea ne îngrijorează profund și ar fi la fel de iresponsabil ca și faptul că Putin are un discurs de acest gen. Ar fi la fel de lipsit de responsabilitate pentru noi să nu luăm în serios acest lucru și orice alt semnal pe care îl urmărim”, a declarat John Kirby, Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate.

Pe măsură ce pierderile Rusiei pe câmpul de luptă au crescut, amenințările sale nucleare par să fi crescut. Dar Moscova acuză Occidentul că „amplifică în mod deliberat subiectul”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE