Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stabiliți în zone diferite ale lumii, un bunic din Alba, fiii și nepotul lui s-au reunit cu toții în Germania special pentru meciurile României la EURO 2024

Debutul tricolorilor la EURO a reunit mii de români, în Germania. O echipă Euronews a stat de vorbă cu o familie cuprinsă de fericire, după experiența trăită pe stadionul Allianz Arena și pe străzile pline de conaționali. Un bunic din județul Alba, însoțit de unul dintre fii și de nepotul lui, și-a revăzut cu ocazia meciului celălalt fiu, care trăiește în Olanda, și au ajuns să sărbătorească împreună o victorie uriașă.

Aventura fanilor români în Germania

Eduard Popescu, jurnalist Euronews: „Iată românii în Würzburg alături de echipa națională. Trei generații aici, aceeași familie, tatăl - domnul Ion, cei doi fii și nepotul domnului Ion, prezenți cu toții pe stadion la München în acea victorie extraordinară, 3 - 0 cu Ucraina”.

Cei patru membri ai familiei Voișan s-au reunit în Germania și au trăit pe stadion emoția victoriei României cu Ucraina. Stabiliți fie în țară, fie în Olanda, și-au cumpărat bilete inclusiv pentru fazele superioare ale competiției.

Ion: „Să le dea Dumnezeu sănătate să se califice mai departe. Eu am venit din Sebeș, Alba, băieții mei...”

Unul dintre fiii lui Ion: „Eu sunt din Olanda, Rotterdam. Nu mai am voce, îmi pare rău, am fost lider de galerie, ați văzut spectacolul...”

Nepotul lui Ion: „Mi s-a părut excelent, nu am mai fost. Pentru primul meci... Foarte, foarte fain”.

Ați mai trăit meciuri pe stadion ale naționalei?

Unul dintre fiii lui Ion: „Ale naționalei nu, a fost primul meci și a fost un spectacol extraordinar. Când vezi un stadion întreg care cântă imnul României, efectiv ai piele de găină”.

Aflați pentru o zi în Würzburg, aceștia au ajuns la restaurantul deținut de un român pentru o masă autentică.

„În sfârșit, de două zile căutam la München... Acum am reușit să găsim locul de suflet, unde putem să ne alimentăm și sufletește, nu doar trupește”.

Repoter: Cum e mâncarea?

„Gustoasă, foarte gustoasă, recomand tuturor să viziteze localul, mai ales că vor să introducă mâncăruri românești în meniul lor”.

Patronul restaurantului este născut lângă Dunăre, în județul Caraș-Severin, dar a ajuns în Germania în 1990. Specializat în gastronomia italiană, localul își schimbă meniul în următoarele săptămâni special pentru cei veniți din România.

Miro Christoph, proprietar restaurant în Würzburg: „Încercăm să facem și bucătărie românească pentru suporterii noștri. Le-am oferit piept de pui dezosat, șnițele de curcan, cârnăciori de mistreț, carne de vită, pește - o să avem somn, șalău în vin alb cu mărar”.

Printre cei aproximativ 130 de mii de locuitori din Würzburg sunt și aproape două mii de români.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE