Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sportiva belgiană Claire Michel, infectată cu E-Coli din Sena e internată de câteva zile în spital

Problema calității apei din Sena este în continuare ridicată la Jocurile Olimpice 2024, iar până la urmă, organizatorii nu au scăpat de ceea ce se temeau. Sportiva belgiană Claire Michel s-a infectat cu bacteria E-Coli, după ce a înotat în apele fluviului Sena, în proba de triatlon, însă problema este că ea încă nu și-a revenit nici acum.

Este a cincea zi de când ea se află internată în spital, conform Le Figaro, după ce a înotat în Sena pe 31 iulie, iar pe 1 august a ajuns la urgențe. Astfel, echipa Belgiei s-a retras din ștafeta mixtă, care are loc luni, 5 august.

Sportiva belgiană Claire Michel, infectată cu E-Coli din Sena e internată de câteva zile în spital

"Comitetul Olimpice Belgian (COIB) şi Belgian Triathlon are speranța că se vor trage învățături pentru viitoarele competiţii de triatlon de la Jocurile Olimpice. Iar aici ne gândim la garantarea zilelor de antrenament, a zilelor de concurs şi a formatului competiţiei, care trebuie să fie clarificate în prealabil şi să se asigure că nu există nicio incertitudine pentru sportivi, staff şi suporteri", se arată în comunicatul Comitetului Olimpic Belgian.

Acea probă în care a participat Claire Michel a fost câștigată de franțuzoaica Cassandre Beaugrand.

Și triatlonistul elvețian Adrien Briffod s-a ales cu o infecție gastro-intestinală, însă în cazul spu nu s-a dovedit că ar avea vreo legătură cu apa din Sena. Astfel, nici el nu poate participa în proba mixtă de luni, după cum menționează publicația belgiană Standaard.

Adrien Briffod a fost "scufundat" de un alt concurent, însă el nu a pus afecșiunea sa pe seama poluării din Sena.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE